Vysmážaná praženica

mamamagda - bez fotkymamamagda, 27. januára 2016
Vysmážaná praženica
Foto: mamamagda

Na tento recept som prišla, keď som robila plnené šampiňóny.. Zostalo veľa plnky, tak som ju vysmažila.

20 minút
príprava

Suroviny

6 ks
150 g mäkká




Postup

  1. 1

    Osmažila som cibuľku, pridala cesnak, salámu. Trochu opiekla, pridala som sterilizovaný hrášok, 4 vajíčka, dochutila podĺa seba a nechala vychládňúť.

  2. 2

    Medzitým som si spravila cestíčko, ako na palacinky (múka, vajíčka, soľ ).

  3. 3

    Z vychladenej praženice vytvoríme guľky, ktoré obalíme v múke, v cestíčku a nakoniec v strúhanke. Vysmážame na horúcom oleji. Podávame so zemiakmi a tatarkou.

Diskusia k receptu

kucharka
Vyzera to super rychlovka a detom to bude urcite chutit.
( aj mne ! )
evanaaa
Myslím, že ak už obalím v cestíčku, v strúhanke nie je treba, načo potom cestíčko, to už môže byť aj klasický trojobal......




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia