Zelerové rizoto
cibuľku nadrobno nakrájame a na oleji osmažíme do sklovita, pridáme nadrobno nakrájané kuracie prsíčka. Dusime...
Bravčové karé na masle a bylinkách s brokolicovým pyré
Kompinácia pohladí zmysli, naplní brucho a aj po najedení sa budete cítiť fit.
Morčacie stehno s cesnakovou omáčkou a s hubovým nákypom
Morčacie stehno prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a dáme na naolejovaný plech. Pridáme nakrájanú cibuľu, ...
Čiernohorsky rezeň
pridávam ďalšie recepty z môjho archívu a tento mám od našej pani kuchárke z predchádzajúceho zamestnania
Smetisko po mojom
Kyslá kapusta a zemiaky idú k sebe a keď pridáte ešte aj nejakú dobrú slaninku a klobásku...
Pečený cícer so zeleninou
Toto je taká rýchlovka. Ale zasýti a je veľmi chutná. Cícer je skvelá príloha aj...
Gjuveč s hubami a štipľavou paprikou - Гювечета с гъби и люти чушки
Ďaľšie jedlo z Bulharskej kuchyne: Veľmi chutné giuveče sa pripravuj v malch hlinených nadobách, tzv. giuvetcetach,...
Brokolicové ragú
Mám očistnú 28 dňovú kúru naordinovanú mojou dcérou. Aby sa predpísané jedlá dali s čistým svedomím...
Kuracie soté s cukinou a červenou fazuľou
Chutný bielkovinový receptík vhodný aj na slávnostnú príležitosť akou sú Vianoce. Určite je vhodné ho konzumovať...
Cesnakovo– rozmarínový jahňací hrebienok
Jahňací hrebienok je dobré deň vopred naložiť. Mäso nasolíme, potrieme cesnakom a rozmarínom, nakoniec...
Tsu-dja - Kvašene koňske hlavi s čerešňami
Thaj-van, exotický ostrov s exotickými jedlami a ja som z neho, nie vlastným pričinením, ...
Zelerovo-zemiakový šalát
Tento recept mám po mojej babke. Je ľahký na prípravu a aj na trávenie :-) Zeler...
Polievka šampiňónová s červenou kapustou
Túto polievku mám veľmi rád a je bez massa, ako by povedal jeden príbuzný.
Krevety so špagetami a s paradajkovou omáčkou
Z času na čas má aj našinec právo, zvlášť podložené aktuálnym dôvodom, byť za „lenivého”....
Bavorské Auszogne
Auszogne sú podobné našim šiškám, tvar je však iný, viac plackovitý a roztiahnutý v strede....
Babičkine úhrabky
Očistené, nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode. Po uvarení vodu zlejeme a zemiaky popučíme....
Etli ekmek / Mäsový chlieb
Etli ekmek je vlastne tenké cesto natreté mletým mäsom upečené v rúre.
Pirohy plnené syrom čedar
Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som...
Gnocchi tricolore podľa Richarda Sulíka
Zabudnime na politiku a hádky. Pozrime sa na trojfarebné gnocchi, tak ako ich pripraví predseda...
Dusená hovädzinka na koreňovej zelenine so zelerovo-zemiakovým pyré
Cibuľu si nakrájame na drobno a opražíme na oleji, pridáme na väčšie kusy nakrájané mäso, ...
Výborné šišky
Určite sa oplatí upiecť túto jednoduchú dobrotu. Šišky sú nadýchané, voňavé a prekvapia chuťou...
Dolma
Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, soľ, korenie, pretlačený cesnak a nadrobno pokrájanú cibuľu....
Marinovaný kapor s americkými zemiakmi
Týmto receptom som sa nechala inšpirovať priamo na obale z marinády Vitana Cesnak a bylinky. Bola...
Teľacia sviečkovica na pomarančoch
Teľaciu sviečkovicu očistíme a nakrájame na medailóniky, ktoré jemne na tenko naklepeme. Vytlačíme šťavu z...
Marocké kura
Táto úprava kuraťa je z Maroka. Ide o pomerne korenené jedlo, ale veľmi chutné,...
Farfalle s prosciuttom a čakankou
Pasta po taliansky znamená cesto, ale je to zároveň aj výraz pre všetky druhy a typy...
Hovädzie kocky na pive
Voľba druhu a typu mäsa každého z nás sa riadi tromi základnými zásadami! Ad 1. ) Chuťami...
Tekvicové palacinky plnené tvarohom so šunkou
dosť bolo na nejaký ten deň baklažánov, deti ma už nenávidia!!/ ale stačí slovko vydediť či...
Cyperská tava
Nemam rad jahnacinu, co sa tu predava, je starsia skor baranina, ale je lacna....
Bravčové pliecko s mexickou zmesou
Recept som vymyslela podľa svojej fantázie je veľmi chutný.
Panenka s dubákovou plnkou a mäsovými kroketami
Konce panenky odrežeme a panenku narežeme na porcie. Každú po dĺžke nakrojíme, otvoríme a naklepeme na hrúbku...