Foto: jarbra
Postup
-
1
Syr nastruhame na hrubo, sunku pokrajame na na male kusky.
-
2
Vajcia rozslahame,
-
3
pridame syr a sunku, zmes okorenime, ( cervena mleta paprika, cierne mlete korenie ... podla chuti) osolime,
-
4
pridame cervenu kapiu nakrajanu na drobno a premiesame,
-
5
pridame pazitu cerstvu alebo petrzlenovu vnat.
-
6
Premiesame.
-
7
Zapekace misticky potrieme maslom a vysypeme struhankou
-
8
a naplnime ich zmesou.
-
9
Misticky dame do pekaca, podlejeme ich vodou tak, aby hladina siahala asi do 1/2 naplne.
-
10
Takto pripravene som ich dala do teplovzdusnej rury.
-
11
Pecieme pri 220°C cca 20 minut ...( skusam so spajdlou ci su upecene, ked treba ... cas pecenia predlzime ... v plynovej alebo elektrickej rure som este nepiekla, takze nevie cas pecenia urcit ).
-
12
Ked su upecene, vyklopime z misticky.
-
13
Podavame s tatarskou omackou ( to nemusim, davam si biely jogurt ), varenymi zemiakmi a zeleninovou oblohou.
nuž, ľúbivý názov predáva:) ako v Novom čase…..
áno, zase riešim názvy----:)