Syr bez vyprážania fotorecept

jarbra - bez fotkyjarbra, 9. októbra 2014
Syr bez vyprážania (fotorecept)
Foto: jarbra

Suroviny

200 g (napr. Eidam tehla)
200 g
4 ks
 (alebo paprika)
 (alebo petržlenová vňať)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Syr nastruhame na hrubo, sunku pokrajame na na male kusky.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vajcia rozslahame,

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pridame syr a sunku, zmes okorenime, ( cervena mleta paprika, cierne mlete korenie ... podla chuti) osolime,

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridame cervenu kapiu nakrajanu na drobno a premiesame,

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    pridame pazitu cerstvu alebo petrzlenovu vnat.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiesame.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zapekace misticky potrieme maslom a vysypeme struhankou

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a naplnime ich zmesou.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Misticky dame do pekaca, podlejeme ich vodou tak, aby hladina siahala asi do 1/2 naplne.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Takto pripravene som ich dala do teplovzdusnej rury.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Pecieme pri 220°C cca 20 minut ...( skusam so spajdlou ci su upecene, ked treba ... cas pecenia predlzime ... v plynovej alebo elektrickej rure som este nepiekla, takze nevie cas pecenia urcit ).

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Ked su upecene, vyklopime z misticky.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podavame s tatarskou omackou ( to nemusim, davam si biely jogurt ), varenymi zemiakmi a zeleninovou oblohou.

    Syr bez vyprážania (fotorecept) - obrázok 13

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
tento rcp. tu dávno - pradávno uviedla aj @tinca , má to aj pravdivý, nezavádzajúci názov - zapečený syr so šunkou (lepší ako vyprážaný)

nuž, ľúbivý názov predáva:) ako v Novom čase…..

áno, zase riešim názvy----:)
@jamarlen , dakujem za upozornenie to som netusila ze niekedy davno - predavno tu tinca pridala ako pises takyto recept, nemam tolko casu, aby som kazdy recept odsledovala a neverim, ze na tejto stranke co je tu tolko vela receptov, ze sa recepty neopakuju ! ... Dala som si teraz namahu a vyhladala som na jej stranke ,, ako pises tento recept ... ale co sa tyka surovin, postupu tak to nieje to iste, nieje tam hlavna fotka ani postup ... nic v zlom.
...nebol by problém keby sa niekedy použil vyhladávač v pravo hore, kde si napíšem- Vyprážaný syr bez vyprážania - a hned kolko mi toho naskočí ....a nemusí sa sledovať každý recept. Nie len pri tomto recepte ale ...no každý vie :-))
Mne sa recept paci, ukladam, mozno raz urobim. A ten od @tinca som nevidela, takze mi absolutne nevadi, ze sa opakuje. Ved je tu asi miliarda receptov na osvedcene medovniky, tiramisu... Mnohe recepty sa opakuju. Ale to nic, ved nestiham vsetky pozriet.

Pridaj komentár k receptu: