Madras Karí
Názov tohto pikantného no delikátneho karí pochádza od hlavného mesta južnej Indie Madras. Je obľúbené hlavne...
Francúzska šošovica so zemiakovou kašou
Do hrnca dáme rozohriať olej, pridáme nasekanú cibuľu, cesnak, na malé kúsky nakrájanú mrkvu...
Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...
Študentské tofu rizoto
Najprv si dáme variť ryžu v pomere 1:2 (ryže:voda). Ja ju pripravujem tak, že do...
Zapekaný karfiol
Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a...
Vyprážaná letná kapusta
Keď sa objaví prvá letná kapusta a je už kompaktnejšia, robím z nej toto veľmi...
Halušky s cottage cheese
Čo robiť keď nemám bryndzu zo Zvolenskej Slatiny? Počkať na ďalší „prísun“? Ale čo keď chuť na...
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...
Hovädzie kocky na slanine s kowbojskou fazuľou
Jednoduché hovädzie mäso na slanine a údenej paprike. Celkom tradičné jedlo, ale zvolila som netradičnú...
Kura skoro ako zo Španielska
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme ...
Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...
Nokerle s bielou kapustou
Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Králik na dijonskej horčici
Mám králika rád na viacero spôsobov, ale tento je môj najoblúbenejší.
Hráškový paprikáš
Bola som sama doma. Manžel išiel ráno na krv a mal ísť aj k očnému lekárovi....
Pečený králik
Recept je z Kuchárskej knihy pre zdravých a chorých. Je to trošku iná obmena našej klasiky...
Nošky v kapuste, ľudové jedlo len z troch surovín, zato je ho plný hrniec
Toto jednoduché jedlo gazdinky zvykli pripravovať v sobotu, keď boli všetci doma. Bolo sýte a bolo ho dostatok, takže sa z neho najedla početná rodina....
Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť...
Syrové rizoto z pšena
Pšeno niekoľko krát sparíme. Pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme odkvapkané pšeno, cesnak a...
Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta
Recept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená...
Nekysnuté ricottové šišky
Kristína Nemčková, najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete, pripraví obľúbené šišky.
Buchty na pare
Do rýchlokysky preosejeme múku, primiešame k nej droždie s cukrom premiešané v teplom mlieku. Rozohrejeme 30 g masla a...
Rýchle cesto na pizzu
Recept mám z internetu. Cesto na pizzu by malo pár hodín odpočívať, ale toto rýchle...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Špenátovo-hubové rizoto
Na tomto recepte je krásne, že si ho každý može dotvoriť podľa seba... ja...
Špaldová ryža s kuracím na hrášku
Slovenskú ryžu alebo klasickú tarhoňu doma milujeme. Je to výborná príloha práve k takémuto mäsku na...
Nadlistnyk, nalešnik, babka
Očistené zemiaky nastrúhame spolu s cesnakom, pridáme rascu, vajíčko a soľ. Premiešame. Niekedy...
Zapekané morčacie stehno
Keď som vylúčila bravčové a hovädzie mäso zo svojho jedálnička, hľadala som aj iné alternatívy...
Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...
Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...
Kuracie omelety
Toto jedlo je experiment, keď už gazdinká naozaj nevie, čo do hrnca. Pre nás bol experiment...
Kuracie s Fajitas korením a jogurtom
Kuracie mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Z olivového oleja a ostatných surovín...