Pečený srnčí chrbát
Pečený srnčí chrbát

Srnčí chrbát so šošovicovým ragú podľa Vlastu Buriana

Peter Pikovský
šéfkuchár Grandhotela**** v Starom Smokovci, 25. októbra 2018
Srnčí chrbát so šošovicovým ragú podľa Vlastu Buriana
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
40 minút
príprava

Suroviny

400 g (čistá váha)
20 g
100 ml
5 g
Šošovicové ragú:
100 g
1 ks
120 g
5 g
100 g




Postup

  1. 1

    Šošovicové ragú: V osolenej vode uvaríme šošovicu domäkka a scedíme. Na panvičke rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko restujeme, pridáme na malé kocky nakrájanú oravskú slaninu, poprášime korením karí a zalejeme smotanou, pridáme uvarenú šošovicu. Dochutíme soľou a čiernym korením.

  2. 2

    Na panvici sprudka opečieme srnčí chrbát z každej strany a dáme do rúry zohriatej na 170 °C na 8 minút.

  3. 3

    Na panvici, v ktorej sme opiekli mäso, orestujeme hladkú múku, zalejeme červeným vínom a metličkou rozmiešame. Krátko varíme za stáleho miešania. Do omáčky pridáme sušené hrozienka, dochutíme soľou a korením, zjemníme maslom. Pred podávaním mäso nakrájame na plátky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia