Zemiakové mini pizze
Foto: siuuu
Teraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo Zobraziť celý popisTeraz mám po dlhšej dobe zemiakové obdobie :-D Tieto expresné chuťovky zo zemiakov „čo chladnička dala“ robievam občas, keď máme chuť na niečo malé. Rýchle, celkom vzhľadné a chutné jedlo, či skôr taká chuťovka k telke, alebo iba tak na zahryznutie.
príprava
na 200 °C
Suroviny
veľké |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
čerstvé (bazalka, tymian) |
|
(alebo ochutený paradajkový pretlak) |
|
strúhaný (alebo iný syr) |
|
Obloha podľa chuti: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky umyjeme, osušíme, očistíme (ak máme nové zemiaky, čistiť nemusíme) a pokrájame po dĺžke na tenké plátky (hrúbka cca 3-4 mm). Potrieme olejom, uložíme na pekáč vyložený papierom na pečenie a v rúre zohriatej na 200 °C (spodný a horný ohrev) pečieme cca 8-10 minút, aby boli zemiaky mäkké.
- 2
Vyberieme, potrieme kečupom alebo ochutenými pasírovanými paradajkami (soľ, korenie, trošku cukru), obložíme podľa chuti, posypeme oreganom a syrom a zapečieme ešte 5-6 minút.
Tiež zapekané zemiaky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu