Foto: 27janka
Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako Zobraziť celý popisMleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako si navaríme plnenú papriku, kapustu, kel, zemiaky. Dnes ma inšpirovala balkánska kuchyňa a ich čevapčiči, kde ho pripravujú z jahňaciny alebo baranieho mäsa. My si pochutnáme na čevapčiči z hovädzieho a bravčového mäsa.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso umyjeme, nakrájame, pomelieme, dáme do misy, posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Vytvarujeme čevapčiči (mne vyšlo 12 kúskov) a necháme odležať.
- 2
Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zemiaky začnú vrieť dáme si panvicu olej, počkáme kým sa zohrejeme a opečieme čevapčiči z oboch strán. Po vybratí z panvice dáme mäso na papierovú utierku, aby vsiakol olej.
- 3
Rukolový šalát : Rukolu umyjeme nechápme odkvapkať, červenú cibuľu očistíme nakrájame na drobno, cherry rajčiny umyjeme nakrájame, dáme do misy osolíme, okoreníme, dochutíme balzamikovým octom, extra panenským olivovým olejom a premiešame. Do šalátov používam radšej červenú cibuľu je jemnejšia a sladšia i jej farba v šaláte pekne vynikne.
- 4
Zemiaky sú uvarené, mäsko rozvoniava, šalát taktiež čaká. Ideme servírovať : na tanier dáme zemiaky, na zemiaky čevapčiči, ktoré posypeme nakrájanou červenou cibuľou, pridáme šalát a kto má rád i horčicu. Už nám chýba len more a balkánska hudba, balkánsky obed máme hotový.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
ďakujem, ja mám suchú večeru po výdatnom obede.....
ďakujem, dobré a rýchlo hotové....
ďakujem, podarilo sa, tvojim pstruhom nemôžem konkurovať.....
vďaka, rukolový šalát je výborný
máš pravdu, bolo výborne, za dobrú cenu, i to moje sa vydarilo....
ďakujem, snažila som sa...