Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom

27janka - bez fotky27janka, 17. mája 2016
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom
Foto: 27janka

Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako si navaríme plnenú papriku, kapustu, kel, zemiaky. Dnes ma inšpirovala balkánska kuchyňa a ich čevapčiči, kde ho pripravujú z jahňaciny alebo baranieho mäsa. My si pochutnáme na čevapčiči z hovädzieho a bravčového mäsa.

4
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
300 g
2 strúčiky
Príloha:
1 kg
Šalát:
1/2 balenia
5 ks
1 menší ks
1 ks (na mäso)

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäso umyjeme, nakrájame, pomelieme, dáme do misy, posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Vytvarujeme čevapčiči (mne vyšlo 12 kúskov) a necháme odležať.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zemiaky začnú vrieť dáme si panvicu olej, počkáme kým sa zohrejeme a opečieme čevapčiči z oboch strán. Po vybratí z panvice dáme mäso na papierovú utierku, aby vsiakol olej.

  3. 3

    Rukolový šalát : Rukolu umyjeme nechápme odkvapkať, červenú cibuľu očistíme nakrájame na drobno, cherry rajčiny umyjeme nakrájame, dáme do misy osolíme, okoreníme, dochutíme balzamikovým octom, extra panenským olivovým olejom a premiešame. Do šalátov používam radšej červenú cibuľu je jemnejšia a sladšia i jej farba v šaláte pekne vynikne.

  4. 4

    Zemiaky sú uvarené, mäsko rozvoniava, šalát taktiež čaká. Ideme servírovať : na tanier dáme zemiaky, na zemiaky čevapčiči, ktoré posypeme nakrájanou červenou cibuľou, pridáme šalát a kto má rád i horčicu. Už nám chýba len more a balkánska hudba, balkánsky obed máme hotový.

Diskusia k receptu

kimlo
Parádne jedlo, ten šalát určite vyskúšam... 5*
jozka2
Na namesti v Kosiciach za sociku sme kupovali z okienka cevabcici s horcicou cibulou a kuskom chleba a ich chut citim dodnes,bolo to najchutnejsie cevabcici ake kedy som jedla.Mozno prave preto,ze sa dalo kupit a jest na ulici za pochodu.Zaiste aj chut tvojho nezaostava za tym predoslym.
27janka
@Jozka2 (19.5.2016 10:06)

máš pravdu, bolo výborne, za dobrú cenu, i to moje sa vydarilo....