Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátom

27janka - bez fotky27janka, 17. mája 2016 14:47
Ďalšie recepty »
Čevapčiči so zemiakmi a rukolovým šalátomFoto: 27janka

Mleté mäso je vďačné na prípravu rôznych jedál, ktoré máme radi a sú tradičné pre našu rodinu, už sa teším na leto ako si navaríme plnenú papriku, kapustu, kel, zemiaky. Dnes ma inšpirovala balkánska kuchyňa a ich čevapčiči, kde ho pripravujú z jahňaciny alebo baranieho mäsa. My si pochutnáme na čevapčiči z hovädzieho a bravčového mäsa.

4
porcie
15 min
príprava
15 min
tepelná úprava

Suroviny

Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Mäso umyjeme, nakrájame, pomelieme, dáme do misy, posolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak a poriadne premiešame. Vytvarujeme čevapčiči (mne vyšlo 12 kúskov) a necháme odležať.

  2. 2

    Zemiaky očistíme, nakrájame a dáme variť do osolenej vody. Keď zemiaky začnú vrieť dáme si panvicu olej, počkáme kým sa zohrejeme a opečieme čevapčiči z oboch strán. Po vybratí z panvice dáme mäso na papierovú utierku, aby vsiakol olej.

  3. 3

    Rukolový šalát : Rukolu umyjeme nechápme odkvapkať, červenú cibuľu očistíme nakrájame na drobno, cherry rajčiny umyjeme nakrájame, dáme do misy osolíme, okoreníme, dochutíme balzamikovým octom, extra panenským olivovým olejom a premiešame. Do šalátov používam radšej červenú cibuľu je jemnejšia a sladšia i jej farba v šaláte pekne vynikne.

  4. 4

    Zemiaky sú uvarené, mäsko rozvoniava, šalát taktiež čaká. Ideme servírovať : na tanier dáme zemiaky, na zemiaky čevapčiči, ktoré posypeme nakrájanou červenou cibuľou, pridáme šalát a kto má rád i horčicu. Už nám chýba len more a balkánska hudba, balkánsky obed máme hotový.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist