Domáce rezance s praženým vajcom a slaninkou

izabella929 - fotkaizabella929, 2. januára 2012

Jednoduché jedlo z domácich surovín.. rýchle hotové a chutné..

20 minút
príprava
8 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
200 g
5 ks
 podla chuti
50 g
1 lyžica
1/2 lyžice




Postup

  1. 1

    Polohrubú a hrubú múku som preosiala. Na pracovnú dosku som si dala obe múky, v strede som urobila jamku pre vajcia.Pridala som štipku soli a s postupným pridávaním vody som vymiesila polotvrdé cesto.Nechala som ho chvíľu odležať.Pripravila som si do hrnca vodu s troškou soli a nechala som zovrieť.Pokial sa voda varila, cesto som rozdelila na 2 časti a rozvaľkala som ho na tenšie kusy.Zozvaľkané cesto som pokrájala na dlhé, pásy, široké asi 10 cm a pokrájala som ho na rezance..tak tiež aj druhú hrudku. Keď sa voda zovrela, vyvarila som rezance , vybrala som ich do veľkej misy a poliala lyžicou oleja.

  2. 2

    Na panvicu som dala pol lyžice masti..keď sa rozohriala rozbila som 3 vajíčka, osolila a vymiešala na redšiu praženicu.Na druhej panvici som dala pomaly sa pražiť na kocky pokájanú údenú slaninku.Rezance som poliala upraženými vajcami a opraženou slaninkou.

Diskusia k receptu

tangarinka
Ja robím takto halušky,vyskúšam aj rezance....hádam sa budú páčit:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia