Domáce rezance s praženým vajcom a slaninkou
Foto: izabella929
Jednoduché jedlo z domácich surovín.. rýchle hotové a chutné..
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Polohrubú a hrubú múku som preosiala. Na pracovnú dosku som si dala obe múky, v strede som urobila jamku pre vajcia.Pridala som štipku soli a s postupným pridávaním vody som vymiesila polotvrdé cesto.Nechala som ho chvíľu odležať.Pripravila som si do hrnca vodu s troškou soli a nechala som zovrieť.Pokial sa voda varila, cesto som rozdelila na 2 časti a rozvaľkala som ho na tenšie kusy.Zozvaľkané cesto som pokrájala na dlhé, pásy, široké asi 10 cm a pokrájala som ho na rezance..tak tiež aj druhú hrudku. Keď sa voda zovrela, vyvarila som rezance , vybrala som ich do veľkej misy a poliala lyžicou oleja.
- 2
Na panvicu som dala pol lyžice masti..keď sa rozohriala rozbila som 3 vajíčka, osolila a vymiešala na redšiu praženicu.Na druhej panvici som dala pomaly sa pražiť na kocky pokájanú údenú slaninku.Rezance som poliala upraženými vajcami a opraženou slaninkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu