Kurací guľáš pikantný

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 31. augusta 2014

Bol piatok a sviatok predlžený víkend tak sme vychutnávali voľno a oddych, ktorý skončil asi o 10:45 po telefonáte v ktorom znelo asi o Zobraziť celý popisBol piatok a sviatok predlžený víkend tak sme vychutnávali voľno a oddych, ktorý skončil asi o 10:45 po telefonáte v ktorom znelo asi o 13:00 sme u Vás čakajte. No paráda 11 ľudí a ja som nevaril veď bolo od štvrtku.Hovorím priateľke uvar ryžu, neboj sa starého kozáka nič neprekvapí.S dvoch kureniec a zásob v komore uvaril guľáš pre 13 ľudí. Do hodiny aj s prípravou bolo uvarené za 10€ .Všetci boli spokojný a sestra pýtala recept nechcel som s pravdou von tak som povedal niekde som ho založil.

12 - 13
porcií
20 minút
príprava
30 - 40 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks vykostené (asi 1,2 kg)
3 ks
1 ks veľká
4-5 cm biela časť
600 g
300 g
300 g
600 g
6 strúčikov
1 PL
1 PL
1 PL
3 ks malé
1 l




Postup

  1. 1

    Kurence vykostíme nakrájame na kúsky. Cibuľu a pór nakrájame na drobno dáme na olej dusiť do 7L hrnca. Po chvíle dusenia pridáme mäso nech sa zatiahne do biela. Pridáme paradajky aj so šťavou podlejeme vývarom pridáme čili papričky a varíme do mäkka.

    Kurací guľáš pikantný - obrázok 1
  2. 2

    Ďalej pridáme z konzerv fazuľu aj z nálevom, hrášok, kukuricu bez nálevu a stále varíme.

    Kurací guľáš pikantný - obrázok 2
  3. 3

    Po chvíli pridáme pretlačený cesnak a nakrájanú bazalku, oregano aj mleté papriky s čiernym korením. Chvíľu povaríme pripadne dosolíme a vlejeme rozmiešaný zemiakový škrob vo vode. Povaríme ešte asi 5 minút a odstavíme zo sporáka. Toto jedlo bez prípravy na dobrom sporáku je hotové asi za pol hodiny. Podávame s ryžou, zemiakmi, alebo chlebom. Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

terinka55
Ospravedlňujem sa, ale pozerám a komentujem cez MT a takto to dopadlo :-(
32521_1358865546 - profilový obrázok
lba
lba
Chvalim nielen nápad,ale tiež šikovný a chutny recept,a zabudli ste jednu ingredienciu:-).... láskou..
havino
no si sa dobre a rýchlo vynašiel a kludne ho nazvi ,,kuracie soté " aj dobre vyzerá , na tom úvode som sa uškierala, pobavil ma
boxik
Dobrý recept na kuracinu , ktorej častá komzumácia hraničí s prejedením takže všetko nové a toto sa ti podarilo je len vítané.
micanela
prepac, mozno som precitlivela ale dietne a dietne su dve veci - mne ide o pankreasovu dietu, nie o chudnutie

snad o par mesiacov si dam aj toto... a urcite si dam lebo recept sa mi paci