Foto: budkarka
Recept na tento chutný a jednoduchý slaný koláč mám od našej "babičky". Keď je sezónna, tak ho robím aj každý týždeň. Je chutný po Zobraziť celý popisRecept na tento chutný a jednoduchý slaný koláč mám od našej "babičky". Keď je sezónna, tak ho robím aj každý týždeň. Je chutný po upečení a možno ešte viac na druhý deň.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
400 g nastrúhaná nahrubo |
|
200 g strúhaný nahrubo |
|
200 g |
|
1 hrnček |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 ks |
|
4 ks |
|
4 ks - strúčiky |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Nahrubo nastrúhanú cuketu, žĺtka, majoránka, soľ, korenie a roztlačený cesnak zmiešame. Pridáme múku s práškom do pečiva, olej, nahrubo nastrúhaný syr a na rezančeky nakrájanú šunku. Všetko dobre zmiešame.
- 2
Vyšlaháme bielka, ktoré primiešame do zmesy. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný menší plech. Pečieme na 180 stupňoch približne 30 minút (kým nie je povrch zlatej farby).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
je to veliká mňamka :)