Foto: janula1989
Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez mäsa môžu byť chutné, som sa chcela udobriť s našou Zobraziť celý popisJa, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez mäsa môžu byť chutné, som sa chcela udobriť s našou mužskou polovicou domácnosti po pár dňovej "takmer absencii" mäsa (šunka a saláma sa samozrejme nerátajú). Tak vznikla táto Živánska.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme nakrájame na kolieska, cibuľu tak isto, slaninu na pásiky a papriku na veľké kocky. Do pekáča dáme alobal a spravíme prvú vrstvu.
-
2
Pripravíme si bravčové mäso. Odblaníme, aby bolo čisté a nakrájame na menšie obdlžníky asi 1cm hrubé aby pekne zmäklo a neostalo tvrdé kým sa ostatné suroviny uvaria.
-
3
Pridáme ho do pekáča k zelenine a slanine :)
-
4
Spravíme ešte jednu takú istú vrstvu. A kedže ja milujem paradajky, tak som si tam jednu dala :) určite tomu neuškodila.
-
5
Pekne to všetko uzavrieme aj po stranách, aby nám nevytiekla šťava a všetko sa v nej dobre udusilo.
-
6
Po jednej hodinke na 200 stupňov ju otvoríme a možeme posypať syrom, už len kôli vzhľadu necháme dopiecť asi 10 minút na vrchnom prudkom ohreve. A voilà Živánska je na svete. Dobrú chuť!
Diskusia k receptu