Živánska

janula1989 - fotkajanula1989, 17. marca 2014

Ja, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez mäsa môžu byť chutné, som sa chcela udobriť s našou Zobraziť celý popisJa, ako niekdajší mäsožravec, ktorý pred nedávnom prišiel na to, že aj jedlá bez mäsa môžu byť chutné, som sa chcela udobriť s našou mužskou polovicou domácnosti po pár dňovej "takmer absencii" mäsa (šunka a saláma sa samozrejme nerátajú). Tak vznikla táto Živánska.

2
porcie
30 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Suroviny

4 ks väčšie
1 ks veľká
200 g
60 g
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme nakrájame na kolieska, cibuľu tak isto, slaninu na pásiky a papriku na veľké kocky. Do pekáča dáme alobal a spravíme prvú vrstvu.

    Živánska  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravíme si bravčové mäso. Odblaníme, aby bolo čisté a nakrájame na menšie obdlžníky asi 1cm hrubé aby pekne zmäklo a neostalo tvrdé kým sa ostatné suroviny uvaria.

    Živánska  - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme ho do pekáča k zelenine a slanine :)

    Živánska  - obrázok 3
  4. 4

    Spravíme ešte jednu takú istú vrstvu. A kedže ja milujem paradajky, tak som si tam jednu dala :) určite tomu neuškodila.

    Živánska  - obrázok 4
  5. 5

    Pekne to všetko uzavrieme aj po stranách, aby nám nevytiekla šťava a všetko sa v nej dobre udusilo.

    Živánska  - obrázok 5
  6. 6

    Po jednej hodinke na 200 stupňov ju otvoríme a možeme posypať syrom, už len kôli vzhľadu necháme dopiecť asi 10 minút na vrchnom prudkom ohreve. A voilà Živánska je na svete. Dobrú chuť!

    Živánska  - obrázok 6

Diskusia k receptu

alex37
tak tymto skvelým jedlom si si chlapa určite udobrila :-)*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia