Jacket potatoes
Dajú sa plniť všeličím. Chodili sme na ne často. My radi klasiku. Tento spôsob...
Pečené buchty bez mlieka
Pripravime si klasicke kysnute cesto len s obmenou kde sa nahradi mlieko vodou. Vypracujeme si pruzne cesto...
Paradajková kapusta s roštenkou
Bola som pred ťažkou úlohou, môj priateľ si želal na obed paradajkovú kapustu, ale aby...
Bravčová pečeň podľa Fishing & Hunting
Tento recept som videl v relácii Fishing & Hunting - spomínali síce pečeň z diviaka,...
Turli tava - zapekaná zelenina s teľacím mäskom
Hodnú chvíľu som rozmýšľala, ako by sa dal preložiť z macedónčiny názov tohoto receptu, ale inák ako...
Bravčové medailóniky s parmezánovou kôrkou
Výsledok mojeho kuchárskeho experimentovania so spomienkou na roky mladého „oteckovania“, či skôr, ako ma nazývali...
Silná polievka zo sušených húb
Milovníkům vůně a chuti hub jistě přijde tahle polívka k chuti. V zimě, horká, ...
Bravčová roláda plnená paradajkovou kapustou
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, nás kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie....
Spagetthi s tuniakom a avokádom
Tento recept som raz napisala a mi zmizol , tak teraz mam cas a pisem ho...
Jesenný šalát s tofu a kapustou
Je vinikajúci, nechcem sa chváliť, ale určite vyskúšajte, najskôr som sa bála skombinovať to...
Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...
Pstruh potočný pečený v pahrebe
Pstruh potočný (Salmo trutta morpha fario) je veľmi krásna a chutna ryba, je to taký malý...
Karé na víne
tak pravdu povediac mne toto vôbec nechutí... ale môjmu mužovi až oči zažiaria keď mu toto...
Fougasse - francúzsky chlieb v tvare listu z Provensálska
Francúzsko je preslávené svojim chlebom rôzneho druhu. Vybrala som recept na Fougasse, ktorý pochádza z Provensálska....
Hubová polievka z húb Shimeji
Tento recept som varila pred tromi rokmi. Pri prezeraní fotiek som naň narazila.
Pofranštené rízky
Neviem, čo mám v poslednej dobe s tými francúzmi... :-) No, akokoľvek, toto...
Pikantné rösti s kukuricou
recept oceneného švajčiarskeho gastronóma Reného Schudela som pripravila už aj kvôli kukurici, ktorú milujem.
Údené v červenej kapuste
Raz som u kamošky jedla podobné, ale boli to bravčové rezne s bielou kvasenou kapustou. Ja...
Quesadillas s tofu a sladkým zemiakom
Rýchla mexická pochúťka s osviežujúcim guacamole. Ideálny party snack, resp. výživná desiata, ktorú...
Fazuľový prívarok trochu inak
Inšpirovala som sa receptom, ktorý tu je uverejnený, ale urobila som to tak, aby to bolo trošku...
Špagety s brokolicou a píniovými orieškami
Inšpiráciu na dnešný obed som našla na www. academiabarilla. com. Oproti pôvodnému receptu som trochu improvizovala,...
Pečený zajac na tymiane a šalvii
Ani neviem čo napísať, jednoducho som porušila svoje pravidlá a neštandardne pripravila chutného zajaca. Moja...
Brokolica s kešu (vegan)
Tento recept by ste našli v knižke The New Vegetarian Cookbook od Heather Thomas. V pôvodnom...
Chutná bravčová pečeň na slanine a hubách
Bravčová pečeň je zdrojom vitamínov a minerálnych látok a je obľúbená aj tu na vareche tak aj...
Kuracie ballotine na kréme z červených paprík
Očistíme si papriky a nakrájame na menšie kúsky. Do rozohriateho hrnca pridáme olivový olej a nakrájané...
Şakşuka (čítaj šakšuka)
Şakşuka je zeleninové jedlo z baklažánu, papriky a zemiakov, zaliate paradajkovou omáčkou a jogurtom...
Rib eye steak s omáčkou z pečeného česneku
Dobu pečení steaku musíte vždy přizpůsobit výšce masa. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot. cz/