Golubce
Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu dáme variť do osolenej vody, do ktorej sme pridali ocot, aby sa nerozvárala. Potom stred kapusty (hlúb) vyrežeme a opatrne oddelíme listy. Do vody si dáme spariť ryžu, ktorú potom scedíme.
- 2
Mäso zomelieme, pridáme sparenú ryžu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cibuľu opraženú na masti s červenou paprikou. Vypracujeme zmes, ktorou plníme kapustné listy a tvarujeme do kornútika.
- 3
Naplnené kapustné listy vložíme do hrnca a zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s cukrom a so soľou. Varíme asi 30 minút.
Tiež kapustné listy:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu