Plnené kapustné listy
Plnené kapustné listy

Golubce

Ján Timák
z hotela Karpatia*** v Humennom, 29. marca 2017
Golubce
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
45 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g (výrez)
200 g
100 g
1 ks
1 hlávka
300 ml
100 ml
1 KL
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kapustu dáme variť do osolenej vody, do ktorej sme pridali ocot, aby sa nerozvárala. Potom stred kapusty (hlúb) vyrežeme a opatrne oddelíme listy. Do vody si dáme spariť ryžu, ktorú potom scedíme.

  2. 2

    Mäso zomelieme, pridáme sparenú ryžu, pretlačený cesnak, soľ, korenie a cibuľu opraženú na masti s červenou paprikou. Vypracujeme zmes, ktorou plníme kapustné listy a tvarujeme do kornútika.

  3. 3

    Naplnené kapustné listy vložíme do hrnca a zalejeme paradajkovým pretlakom zmiešaným s cukrom a so soľou. Varíme asi 30 minút.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Akurát robím lasagne, ale zbiehajú sa mi sliny aj na to... mňam. U nás sa robí plnená kapusta podobne, len my pridávame aj kyslú kapustu. Vyskúšam to určite.

Pridaj komentár k receptu: