Foto: zolik
Letné, ľahké jedlo.
2
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
6 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g (14 ks) |
|
Marináda: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
1 CL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL čerstvo nasekaný |
|
1 PL čerstvo nasekaná |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Z uvedenych surovin si pripravime marinadu a ocistime garnaty.
-
2
Garnaty zbavime hlavy, panciera a narezom na hornej casti vycistime od vnutornosti. Supiny na chvostoch ponechame.
-
3
Garnaty nalozene v marinade a posypane bylinkami nechame odpocivat. Medzitym si pripravime prilohy. Ja som robila limetkovu ryzu a cerstvy listovy salat.
-
4
Smazime na olivovom oleji z kazdej strany dve minuty. Na zaver posolime a okorenime.
-
5
A mozeme podavat.
-
6
Na dochutenie som podavala s maslom z medvedieho cesnaku, domacou majonezou s kaparami, vypekom z marinady zahustenym tudenym maslom a so struhanym syrom.
Diskusia k receptu