Garnáty fotorecept

zolik - fotkazolik, 24. júla 2014
Garnáty (fotorecept)
Foto: zolik

Letné, ľahké jedlo.

2
porcie
60 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (14 ks)
Marináda:
2 ks
2 PL
1 CL
2 PL
1 PL
1 PL
1 PL
1 PL čerstvo nasekaný
1 PL čerstvo nasekaná

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z uvedenych surovin si pripravime marinadu a ocistime garnaty.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Garnaty zbavime hlavy, panciera a narezom na hornej casti vycistime od vnutornosti. Supiny na chvostoch ponechame.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Garnaty nalozene v marinade a posypane bylinkami nechame odpocivat. Medzitym si pripravime prilohy. Ja som robila limetkovu ryzu a cerstvy listovy salat.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Smazime na olivovom oleji z kazdej strany dve minuty. Na zaver posolime a okorenime.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A mozeme podavat.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na dochutenie som podavala s maslom z medvedieho cesnaku, domacou majonezou s kaparami, vypekom z marinady zahustenym tudenym maslom a so struhanym syrom.

    Garnáty (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Vyprážané

Diskusia k receptu

rea1
@zolik , prečo mi toto robíš, PREČO??? doma ma čaká chilli con carne a veľká tekvica na zajtra a ja tu slintám s nostalgickou slzou v oku nad garnátmi. pripravujem si ich ináč ale rozhodne vyskúšam aj tvoj celý recepis, len musí prísť vhodný čas. aspoň hviezdičky som ti dala. :-))
zolik
@rea1 , pekne dakujem a zatlac slzu pokial nie je od smiechu :-)
dada1010
garnáty máme veľmi radi, skúsim aj s tvojou marinádou....
zolik
@dada1010 dakujem za odozvu, ak skusis a budes spokojna, budem velmi rada. Skusala som tych marinad viac a tato po x pokusoch je moja vlastna variacia. Dakujem.
radox1
konecne niekto,kto tie krevety netrapi dlho,i ked ja ch peciem na minime oleja este kratsie.z kostier a hlav odporucam uvarit silny vyvar ako zaklad na nejaku polievku alebo omacku.
1x zolik
mesiar50
Povedzme ze torty mi ako tak,,idu",ale morske plody som este nepripravoval.Tvoj recept si ulozim,lebo je gustiozne pripraveny.Vdaka.
1x zolik
zolik
@radox1 tzv. odpad som vyvarila s cibulou, cesnakom, kor. zeleninou, bielym vinom, bylinkami a korenim, len som to sem nechcela pridavat aby sa niektorym nasim varechacom pri pohlade na tie hlavy s ocami a tykadlami neurobilo spatne :-). Zamrazila som po malych davkach do sackov na lad ako polotovar namiesto Fishsauce. Tvoj komentar si vazim a dakujem Ti zan.
zolik
@mesiar50 ja Tebe dakujem. Pretoze, ked mne niekto povie, ze pripravene jedlo bolo "gustiös" povazujem to za velky Kompliment.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha