Foto: veganvidya
Tento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej. Zdroj tu: www.varimezdrave.cz/ovesny-kolac-s-jahodami-a-kokosem/. Na tejto stránke nájdete aj iné super Zobraziť celý popisTento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej. Zdroj tu: www.varimezdrave.cz/ovesny-kolac-s-jahodami-a-kokosem/. Na tejto stránke nájdete aj iné super recepty. Tento koláč som určite nerobila posledný raz, vyhovuje nám jeho jemná nepresladená chuť.
Suroviny
130 g |
|
30 g |
|
200 ml (ovsené alebo ryžové) |
|
30 g (jačmenný, alebo ryžový sirup) |
|
1 čl |
|
30 g |
|
Plnka: | |
200-210 g |
|
30-40 g |
|
100 ml (ovsené alebo ryžové) |
|
10-20 g (jačmenný, alebo ryžový sirup) |
|
25 g (bio) |
|
300-350 g (najlepšie čerstvé: slivky, marhule, jahody, bobuľovité a pod.) |
|
Postup
-
1
Dávka do tortovej formy s priemerom 22 - 23 cm. Sypké suroviny zmiešame v mise a zalejeme ich vriacim rastlinným mliekom. Necháme napučať cca 20 min. Potom pridáme sladenku a dôkladne prepracujeme. Cesto natlačíme do tortovej formy tak, aby vznikli aj okraje cca 1,5 - 2 cm.
- 2
Pripravíme si náplň z tofu, rastlinného mlieka a sladenky. Rozmixujeme ich a potom pridáme kokos a vanilkový puding v prášku. Znovu premixujeme. Náplňou vyplníme korpus - náplň by nemala korpus prekrývať. Navrch rovnomerne rozložíme pokrájané ovocie.
- 3
Koláč najprv pečieme cca 45 min pri 170 C a potom 15 - 20 min pri 150 - 160 C alebo v závislosti od rúry. Po upečení necháme poriadne vychladiť. Pozn.: postupovala som podľa pôvodného (tohto) receptu, nabudúce by som korpus krátko predpiekla a potom dala plnku a dopekala uz iba pri nižšej teplote, aby mi plnka až tak nezhnedla... Koláč bol však chuťovo aj konzistenciou mňam :-).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu