Ovsený koláč s tofu-krémom a ovocím (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 2. novembra 2013

Tento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej. Zdroj tu: www.varimezdrave.cz/ovesny-kolac-s-jahodami-a-kokosem/. Na tejto stránke nájdete aj iné super Zobraziť celý popisTento koláč považujem za jeden z najzdravších, aké tu mám:-). Neobsahuje cukor ani olej. Zdroj tu: www.varimezdrave.cz/ovesny-kolac-s-jahodami-a-kokosem/. Na tejto stránke nájdete aj iné super recepty. Tento koláč som určite nerobila posledný raz, vyhovuje nám jeho jemná nepresladená chuť.

Suroviny

130 g
30 g
200 ml (ovsené alebo ryžové)
30 g (jačmenný, alebo ryžový sirup)
1 čl
30 g
Plnka:
200-210 g
30-40 g
100 ml (ovsené alebo ryžové)
10-20 g (jačmenný, alebo ryžový sirup)
25 g (bio)
300-350 g (najlepšie čerstvé: slivky, marhule, jahody, bobuľovité a pod.)




Postup

  1. 1

    Dávka do tortovej formy s priemerom 22 - 23 cm. Sypké suroviny zmiešame v mise a zalejeme ich vriacim rastlinným mliekom. Necháme napučať cca 20 min. Potom pridáme sladenku a dôkladne prepracujeme. Cesto natlačíme do tortovej formy tak, aby vznikli aj okraje cca 1,5 - 2 cm.

  2. 2

    Pripravíme si náplň z tofu, rastlinného mlieka a sladenky. Rozmixujeme ich a potom pridáme kokos a vanilkový puding v prášku. Znovu premixujeme. Náplňou vyplníme korpus - náplň by nemala korpus prekrývať. Navrch rovnomerne rozložíme pokrájané ovocie.

  3. 3

    Koláč najprv pečieme cca 45 min pri 170 C a potom 15 - 20 min pri 150 - 160 C alebo v závislosti od rúry. Po upečení necháme poriadne vychladiť. Pozn.: postupovala som podľa pôvodného (tohto) receptu, nabudúce by som korpus krátko predpiekla a potom dala plnku a dopekala uz iba pri nižšej teplote, aby mi plnka až tak nezhnedla... Koláč bol však chuťovo aj konzistenciou mňam :-).

    Ovsený koláč s tofu-krémom a ovocím (vegan) - obrázok 3

Diskusia k receptu

danila
krásny koláčik, ukladám, hviezdičkujem, vyskúšam
vegetariankapp
Veganvidya, tak toto vyzerá úžasne. Určite ho vyskúšam a pozriem aj na ten link čo si dala na začiatku. Prajem Ti krásne sviatočné dníčky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia