
Prívarok z kyslej kapusty (vegan)
Inšpirovala som sa klasikou - segedínom :-). Kyslú kapustu mám jednoducho veľmi rada... Použité koreninové...

Pečená ryba v papieri
Vyskúšajte rybu pečenú v papieri a uvidíte ako vás tá chuť prekvapí.

Rezne z mäsa a zeleniny
Pomleté mäso zmiešame s nastrúhanou alebo nasekanou sparenou zeleninou, 1 vajíčkom a koreninami, vytvarujeme rezne a...

Lístkové cesto s paradajkami a mozzarellou
Rozvaľkáme si lístkové cesto (ja som ho mala kúpené tentokrát úplne hotové) na obdĺžnik.

falošné držky na paprike
boli sme s bratom pozrieť huby, či rastú, ale nič moc, našli sme len pár "čibišiek" a...

Zapekaný karfiol s bešamelom
Zapekaciu misu vytrieme olejom a vysypeme strúhankou. Na dno misy dáme uvarené cestoviny, na vrch...

Kura na paprike
Obmena pre ľudí s intoleranciou na laktozu, ale samozrejme môžete použiť aj bežnú smotanu.

Zemiaky tri v jednom s fašírkou
Nepredpokladala som, že to pridám na Varechu a preto nemám fotky. Ale tie zemiaky boli také chutné,...

Pangasius
Pangasius pod tečúcou vodou umyjeme, osolíme, posypeme paprikou a necháme chvíľu postáť.

Zemiaková polievka s klobásou a kyslou kapustou
Očistené zemiaky nakrájame na kocky, hodíme do zeleninového vývaru, pridáme bobkový list a varíme takmer...

Kuracie mäso v paradajkovo-smotanovej omáčke
Rýchle a jednoduché jedlo nielen na nedeľný obed, ale aj vhodné cez týždeň :)

Pikantné marinované a zapečené rezne z krkovičky
Krkovičku som pokrájala na rezne, najprv som ich marinovala v dijonskej horčici, upiekla na cibuľovom...

Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...

Tyrolské Gröstle
V Tyrolských Alpách je tento pokrm všude, jak na svazích v restauracích, tak v podhůrských...

Kuskus a la Selma
Kuskus (Couscos), patri medzi zakladne potraviny severnej Afriky. Kuskus sa nevari, ale zalieva sa vriacou vodou v...

Pečený syr na šunke
Milujem vyprážaný syr, ale hľadám ľahšie alternatívy. Mám ďalšiu, ktorá je chuťovo výborná a...

Jahodová žemľovka
Vždy keď príde Miško domov, varím mu jeho obľúbené jedlá. Žemľovka je jedno z nich....

Bezlepkové české buchty plnené slivkovým lekvárom
Zo 100 ml vlažného mlieka, 25 g cukru a droždia pripravíme kvások, ktorý necháme v...

Bravčové karé na hnedých šampiňónoch
Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.

Sójové mäso
vlastný recept. Často ho varím lebo mám velmi rada sóju namiesto mäsa. Varievam aj príbuzným ked...

Bazalkové ravioly plnené syrom a šampiňónmi
Som milovníčkou talianskej kuchyne a tak cestoviny na rôzne spôsoby sú u nás na tanieri veľmi často....

Bezlepkové pirohy na sladko
Máte radi sladké jedlá? Čo by ste povedali na bezlepkové pirohy na sladko? S makom a slivkovým lekvárom sú priam neodolateľné....

Čínske mäso
Tento recept mám od bývalej kolegyne, vtedy, keď mi ho dávala, začala sa u...

Grilovaná roštenka (Entrecote)
Grilovanie je jedným z najznámejších a kalórie najchudobnejších spôsobov prípravy mäsa. V tomto prípade, by...

Hovädzie na čiernom pive
Hovädzie so zeleninou, marinované v pivovom kúpeli - ale nám bude hej, tepelne upravené v...

Pikantné bravčové rebierka
Pripraviť chutné bravčové rebrá to je taká srdcovka ako navariť guláš. Každý to vie každý to robí...

Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...

Grilovaná cuketa.
Ako prílohy ku grilovačke sú vhodné :cukety, baklažán, šampiňóny, zemiaky, cibule, papriky atď. Zeleninu napichujeme na drevené...

Kuracie ragú s medovo-sójovou omáčkou
Na oleji krátko osmažíme nakrájané chilli papričky, na plátky nakrájaný cesnak a zázvor. Pridáme cibuľkovú...