Opekané čínske rezance s kuracím mäsom
Ide o recept na obľúbené čínske rezance z ľahko dostupných surovín, čiže taká slovenská verzia...
Pečené morčacie stehná
Je to veľmi jednoduchá úprava tohto hydinového mäska. No jedlo sviatočné.
Domáce pirohy plnené zemiakmi a slivkovým lekvárom
Pirohy sa dajú robiť na mnoho spôsobov a každý z vás ich určite pozná. Veď ako...
Moja kôprová omáčka
Skúste raz pre zmenu túto omáčku (aj keď vo Vareche už je niekoľko kôprových), ja ...
Plnené pečené kura v mojej úprave
Ohlásila sa mi viacpočetná návšteva. Pripravila som pre ňu môj obľúbený recept. Je veľa možností,...
Fašírky z ovsených vločiek
Toto sú moje najobľúbenejšie fašírky, keďže ja nie som veľký milovník mäsa. Ale veľmi chutia...
Krémové tekvicové risotto
Jeseň je už v plnom prúde a v tento prvý októbrový deň si ju môžete spríjemniť typicky jesenným receptom....
Pravé maďarské kurča na paprike
Jednoduché, úžasné, chutné a pravé maďarské jedlo! Náhodou som pozeral TV papriku a tam pravý maďarský...
Bravčové pliecko v hamburgskej omáčke
Osolené mäso zo všetkých strán opečieme, vyberieme a odložíme na teplé miesto. Do výpeku dáme speniť...
Špenátové rizoto
Výborné špenátové rizoto pripravené tak trochu na taliansky spôsob, t. j. šmrncnuté troškou bieleho vína...
Losos s citrónovou omáčkou
Nafiletujeme si lososa na 4 porcie, okoreníme, osolíme, opečieme na panvičke z oboch strán a...
Hovädzia polievka najlepšia na svete
Toto je recept na úplne najlepšiu hovädziu polievku, akú poznám. Raz kedysi dávno som v...
Spaghetti Carbonara
Relatívne jednoduché a rýchle jedlo. Aby ste ho urobili dobre, potrebujete mať všetko vopred pripravené...
Dukátové buchtičky
Tento receptík je taktiež podla receptu ešte dávno vytlačeného z internetu. Myslím že tiež každý pozná...
Špecialita z Jaštera
Jašter, tak sa volala vináreň pri ceste z Hlohovca do Piešťan, ktorá patrila ŠM, ...
Špenátové halušky
K dobrému mäsku a tam kde patria halušky. Pridávam tento recept, ktorý som si postupne sama z...
Pomaly pečená kačka s kapustou na červenom víne a karamele so zemiakovými lokšami
Mäsko upečenej kačky je krásne mäkké a kožička chrumkavá, to docielime vďaka dlhému a pomalému pečeniu....
Penne all´Arrabbiata
Toto jedlo som si obľúbil hneď pri prvej ceste do Talianska. Podáva sa tam v každej...
Pečené buchty, najmäkšie aké som kedy piekla
Tento recept mám už dlho, raz ho moja mamina našla a odvtedy robievam len tento...
Plnená paprika
Toto je veľmi obľúbené jedlo celej našej rodinky... mám to odkukané z knihy, lebo guľky sa...
Bravčové rezne, recept od svokry
Tento recept mam od svokry, mame takto pripravene masko radi nakolko je stavnate. Je mozne, ...
Pečená ryba na masle s jarnými bylinkami s novými zemiakmi s pažítkou
Ryba pečená na masle je vždy rýchlo hotová a pochúťka, tobôž, ked je tu sezóna...
Langoše zo všetkých najchutnejšie
U nás doma ozaj ľúbime langoše, robíme ich raz za čas, keďže úplne najzdravšie jedlo...
Jemné palacinky
Kedysi som sa robenia palaciniek obávala, ale teraz je to radosť :) Nelepia sa a navyše...
Bravčová panenka v slanine s hubovou omáčkou
Rýchle, pomerne jednoduché a podľa mňa výborné, aj keď nie moc fotogenické.
Tatársky biftek ako ho robím ja
Dnes sme mali na obed sviečkovú na smotane. Robila som ju z falošnej sviečkovej, ale...
Pečená kačička, najlepšia kapusta na svete a lokše,ktoré som robila prvý krát
Najfajnovejšie papanie na svete. kačička bola mäkučká. len prsty oblízať, k tomu kapustička ako od...