Foto: bogar
môžem povedať že papanie na jednotku ... nech sa páči :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
pripravila som si mäsko na drobné kocky a aj cibuľu ....
-
2
cibuľu som si opražila na oleji do sklovita a pridala som na drobno nakrájané mäsko .... tak aby sa zatiahlo ....
-
3
do zatiahnutého mäsa som pridala koreniny , soľ , červenú papriku ... trošku som nechala opražiť z každej strany ....
-
4
zaliala som to vodou aby sa mäso mohlo dusiť , pridala som aj majoránku a čierne korenie .... mäsko som premiešala a prikryla.... podusila som ho do mäkka ....
-
5
kým sa mäso dusilo pripravila som si slovenskú ryžu ... na kvapku horúceho oleja som dala opražiť do zlato-hneda cestovinu ....
-
6
zaliala som ju vodou ktorú som posolila a pridala som pár kvapiek oleja .... tak isto som za občasného miešania varila do mäkka....
-
7
a tu už je hotová premytá slovenská ryža....
-
8
keď je mäsko mäkké pridala som mrazenú zeleninu (hrášok , kukurica, mrkva, )a dodusila som ju spolu s mäsom do mäkka ....
-
9
pred koncom som pridala aj trojuholníky syru a roztopila som ich .... :)
-
10
hotové mäsko som zbavila šťavy ....šťavu som oddelila cez sitko od mäsa a zeleniny ....
-
11
ryžu som zmiešala s mäsom a podliala šťavou koľko bolo treba , tak aby nebola zmes suchá .... zvyšnú šťavu som použila pri servírovaní ako zdobenie ....
-
12
podávala som s uhorkami a strúhaným syrom... prajem dobrú chuť .... :)
zase niečo nové:-)