Bratislavské rizoto fotorecept

bogar - fotkabogar, 4. februára 2012
Bratislavské rizoto (fotorecept)
Foto: bogar

môžem povedať že papanie na jednotku ... nech sa páči :)

6
porcií
20 minút
príprava
15-45 minút
tepelná úprava

Suroviny

mrazena  alebo čerstva
  podľa potreby
4 trojuholníky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    pripravila som si mäsko na drobné kocky a aj cibuľu ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    cibuľu som si opražila na oleji do sklovita a pridala som na drobno nakrájané mäsko .... tak aby sa zatiahlo ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    do zatiahnutého mäsa som pridala koreniny , soľ , červenú papriku ... trošku som nechala opražiť z každej strany ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zaliala som to vodou aby sa mäso mohlo dusiť , pridala som aj majoránku a čierne korenie .... mäsko som premiešala a prikryla.... podusila som ho do mäkka ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kým sa mäso dusilo pripravila som si slovenskú ryžu ... na kvapku horúceho oleja som dala opražiť do zlato-hneda cestovinu ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zaliala som ju vodou ktorú som posolila a pridala som pár kvapiek oleja .... tak isto som za občasného miešania varila do mäkka....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a tu už je hotová premytá slovenská ryža....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    keď je mäsko mäkké pridala som mrazenú zeleninu (hrášok , kukurica, mrkva, )a dodusila som ju spolu s mäsom do mäkka ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    pred koncom som pridala aj trojuholníky syru a roztopila som ich .... :)

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    hotové mäsko som zbavila šťavy ....šťavu som oddelila cez sitko od mäsa a zeleniny ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ryžu som zmiešala s mäsom a podliala šťavou koľko bolo treba , tak aby nebola zmes suchá .... zvyšnú šťavu som použila pri servírovaní ako zdobenie ....

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    podávala som s uhorkami a strúhaným syrom... prajem dobrú chuť .... :)

    Bratislavské rizoto (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

evanaaa
To bola cestovinová ryža, ako tarhoňa? Lebo ja robím podobne. Ano, je to cestovina, teraz som si všimla, len nechápem - ty si ju podusila a potom premyla? Načo? Alebo som zle pochopla. ja ju totiž pridám do uduseného mäsa, šťavu nezlievam, v nej sa dodusí a neberie chuť mäsovej šťavy. Tak isto robím aj tarhoňu alebo aj ryžu. Všetko v jednom hrnci naraz.
hubata
Ja som tiež lenivá umyť o jeden hrniec naviac - ešte to tak! Rizoto robím s guľatou ryžou, nie s cestovinovou ale môžem pre zmenu vyskúšať, vyzerá to celkom dobre a chutne.
salinka
Rizoto ľúbim na všetky spôsoby, aj toto je pútavé:-)
bogar
ano to bola cestovinova ryza - tzv. slovenska a premyla som ju lebo sa mi ta voda zdala slizka ci co :) a aby sa nezlepilo som premyla :D klasicky som ju aj varila v slanej vode s olejom ako cestovinu normalnu len som ju predtym oprazila:)
mata3636
@bogar - ak tarhoňu alebo slov.ryžu dobre opražíš, nemá sa ti prečo zlepiť. teda, ak to nepreženieš s vodou. ty ju máš, podľa obrázka, málo hnedú, aspoň tak sa zdá, preto je potom lepkavá, treba poriadne opražiť. a zalievať s horúcou vodou, alebo je ešte lepšie robiť to tak, ako ti radí @evanaaa , aj ja tak robím. všetky chute sa pekne spoja. ja nakoniec primiešam postrúhaný tvrdý syr, tavený som ešte neskúšala:)
richterka
Ja mám najlepšie skúsenosti s tarhoňou a slovenskou ryžou také, že ju opražím na oleji až skoro do hneda a podlejem teplou osolenou vodou. Dôležité je, koľko vody sa dá. Ja dávam koľko ryže, toľko vody, čiže napríklad za hrnček ryže, za hrnček vody. Potom sa v žiadnom prípade nemôže lepiť. Dusím na platni, cca 20 minút.
marta5
Včera som robila ryzoto,mám ho rada,so sloven.ryžou som ešte nekúšala,možno na budúce.
nadasky
No Bogar,tak to cez týžden budeme mať na stole,už teraz si chutím.Super recept.potom odpíšem ako to dopadlo!!!
1x hlufko
bogar
super som rada :) a tesim sa :) a vsetkym dakujem za komentiky :) a nabuduce ju oprazim este viac tu ryzu :)dakujeeeem
ola111
Rizoto môžem kedykoľvek,ale takto s taveným syrom som ešte nerobila,
zase niečo nové:-)
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@bogar ,hned by som si dala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!mnaaam
tykadielko
aj u nás rizoto môžeme...iba synak občas krúti gambami ...ten toto jedlo moc nemusí - ale,čo už narobí ...xixi
veronikak
:-)) pozeram tento recept a v tomto momente take obedujem...akurat bez toho maska :-)
hlufko
ako som si pozrel tento recept,vyzera byt velmi chutny a isto ho vyskusam v najblizsej dobe,velmi dobry napad so slovenskou ryzou,musi to byt velmi chutne.. dakujem za napad Bogarka (chrobacik) =D


Zaujímavé video z archívu TV Varecha