Lahodné bravčové kúsky na šampiňónoch fotorecept
Foto: pusta
Na dnešný obed som pripravila lahodné bravčové mäsko na šampiňonoch. Mäsko som pokrájala na malé prúžky, ktoré som okorenila a osolila. Na masle som Zobraziť celý popisNa dnešný obed som pripravila lahodné bravčové mäsko na šampiňonoch. Mäsko som pokrájala na malé prúžky, ktoré som okorenila a osolila. Na masle som orestovala cibuľu a šampiňóny, pridala som paradajkový pretlak, mletú červenú papriku, horčicu, po krátkom orestovaní som celé povarila v kuracom vývare. Na panvici na masle som opiekla mäsko takmer do hneda, podliala vínom a ked sa odparilo, všetko som pridala k šampiňonom, spolu povarila. Mäsko má lahodnú chuť, šťavička je jemná a ľahko pikantná.
porcie
príprava
na 80-90 °C
Suroviny
300 g (krkovička, karé, pliecko) |
|
1 ks (stredne veľká) |
|
75 g |
|
80 ml (Rizling vlašský) |
|
125 ml (domáci) |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
50 g |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Krkovičku som umyla, osušila.
-
2
Pokrájala som ju na rezne a tie na prúžky, vy môžete pokrájať aj na kocky alebo na malé kúsky.
-
3
Pokrájané mäsko som dala na tanier,...
-
4
...osolila, okorenila mletým čiernym korením, premiešala a nechala som ho odpočívať pri izbovej teplote 2 hodiny.
-
5
Cibuľu som pokrájala na jemné polmesiačiky.
-
6
Šampiňóny som pokrájala na plátky.
-
7
V hrnci som rozpustila 20 g masla.
-
8
Cibuľu som restovala na strednom plameni 3 minúty
-
9
Pridala som šampiňóny, ktoré som restovala 2 minúty.
-
10
Pridala som paradajkový pretlak, horčicu, sladkú mletú červenú papriku a za stáleho miešania som spolu restovala 1 minútu.
-
11
Podliala som kuracím vývarom a na strednom plameni som všetko povarila asi 5 minút.
-
12
Na rozpálenú panvicu som pridala zvyšok masla a...
-
13
... na spenenom masle som sprudka opekala mäsko /nedusiť!/...
-
14
až skoro do hneda. asi 10 minút.
-
15
K mäsku som priliala víno a nechala som ho úplne vydusiť, aby mäsko natiahlo chuť vínka.
-
16
Takto pripravené mäsko som pridala k hotovej šampiňónovo-cibuľovej zmäsi a všetko som spolu povarila 10 minút.
-
17
Podávala som s pretláčanými zemiakmi, k mäsku som pridala kopček kyslej smotany a posypala som celé pokrájanou čerstvou petržlenovou vňaťou. Vo výsledku nemá byť veľa šťavičky, je riedka a má jemnú lahodnú a ľahko pikantnú chuť použitých surovín, mäsko prevzalo chuť vínka. Môžete použiť aj iné mäsko, napr. hovädzie, jahňacie, kuracie, morčacie a iné, len potom treba prispôsobiť čas prípravy, jedlo je veľmi chutné a jemné. Ako príloha môže byť ryža, cestoviny, tarhoňa, čo komu chutí.
Pošli ešte nejaké Tvoje špecialitky. Ďakujem vopred za všetkých .
dakujem.
úžasne sa ti vydarili a aj prílohu z tarhone máš super. len vybrať z obrazovky :-)
blahoželám a srdečne ti dakujem za tvoju námahu :-)
veľmi pekne ti dakujem za vyskúšanie a za milú správu.
prajem ti krásny a vydarený deň.
dakujem za potešujúcu správu, krásny deň aj tebe prajem.-)
snád len: ĎAKUJEM!!!
veľmi si to vážim od teba a zaväzuje ma to ešte viac.