Domáce pirohy plnené zemiakmi a slivkovým lekvárom
Foto: anina6
Pirohy sa dajú robiť na mnoho spôsobov a každý z vás ich určite pozná. Veď ako sa vraví iný kraj iný mrav. Dnes som Zobraziť celý popisPirohy sa dajú robiť na mnoho spôsobov a každý z vás ich určite pozná. Veď ako sa vraví iný kraj iný mrav. Dnes som ich spravila so zemiakmi a so slivkovým lekvárom. Recept som tu už raz pridávala , ale bez fotiek. Teraz vám ich ponúknem aj s fotečkami. Nech sa páči.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si uvaríme zemiaky, popučíme ich a omastíme opraženou cibuľkou na masti. Necháme vychladnúť a pustíme sa do prípravy cesta. Preosiatu múku spracujeme s vajíčkom a studenou vodou na cesto. Cesto by nemalo byť veľmi tuhé, aby sa s ním dobre pracovalo, ale ani veľmi riedké, aby sa nelepilo. Takže vypracované cesto si rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom nakrájame na štvorce.
-
2
Na takto pripravené a nakrájané štvorčeky lyžičkou ukladáme zemiaky, do ktorých ešte pridáme čierne korenie a dobre premiešame. V prostriedku cesta, kde je najtenšie použijem na plnenie slivkový lekvár. Štvorček preložíme na polovicu, kraje pekne postláčame a pirohy sú hotové.
- 3
Naplnené pirohy hádžeme do osolenej vriacej vody, zamiešame a čakáme, kým nevyplávu na povrch. Ked zovrú, trochu ich ešte povaríme tak asi 5 - 8 minút. Medzitým ich sem tam premiešam, aby sa neprichytili na dno kastróla.
- 4
Potom ich scedíme a trochu ochladíme studenou vodou. Vodu nevylejem všetku, necháme trochu na dne kastróla, aby boli pirohy šťavnaté. Maslo prepražíme a hotové pirohy ním polejeme. Podľa chuti ešte dosolíme. A takto vyzerajú hotové.
- 3
díky za nahliadnutie.