Foto: bambulkaaa
Viem že tu je určite recept mäso na smotane no možno sa niekomu zapáči môj recept ako ho robím a tak ho idem pridať. Zobraziť celý popisViem že tu je určite recept mäso na smotane no možno sa niekomu zapáči môj recept ako ho robím a tak ho idem pridať. Je to jednoduché nie veľmi nákladné jedlo no aj napriek tomu veľmi chutné aspoň u nás určite :)
Suroviny
1 kg (môže byť aj iné a aj kuracina) |
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
kúsok pre chuť (kto má rád) |
|
200 - 250 ml |
|
|
|
1 čl |
|
|
|
na zahustenie |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si pripravíme suroviny: cibuľu si očistíme a nakrájame na kocky, tak isto si očistíme mrkvu,petržlen,zeler a všetko nakrájame tiež na kocky a tak isto aj mäso. Keď to máme všetko pripravené tak si dáme do rajnici olej a opražíme si cibuľu do sklovita.
-
2
Keď už máme cibuľu opraženú pridáme si ml.korenie,ml.rascu,ml.č.papriku zamiešame podlejeme troška vodou a pridáme zeleninu. Zakryjeme a necháme 10-15 minút podusiť potom podlejeme vodou pridáme bujón zamiešame a môžeme pridať nakrájané mäso ja nechám dusiť 15-20 minút a až potom pridám soľ, vegetu a kr. cukor(ja dávam tak 2 plné pl) a necháme mäso dusiť do mäkka.
-
3
Keď máme mäso hotové ešte ak treba dochutíme korením alebo dosolíme a teraz pridáme sušenú majoránku necháme troška podusiť pokiaľ si zamiešame smotanu s múkou (múky ide podľa toho kto má akú šťavu rád redšiu alebo hustejšiu). Smotanu s múkou si nalejeme cez sitko k mäsu a miešame aby sme mali šťavu bez hrčiek necháme 10 minút prejsť varom a na záver pridáme ocot zamiešame necháme povariť ešte 10 minút a máme hotovo. Prajem Vám dobrú chuť :)
Diskusia k receptu