Bravčové na smotane fotorecept

bambulkaaa - fotkabambulkaaa, 7. októbra 2014

Viem že tu je určite recept mäso na smotane no možno sa niekomu zapáči môj recept ako ho robím a tak ho idem pridať. Zobraziť celý popisViem že tu je určite recept mäso na smotane no možno sa niekomu zapáči môj recept ako ho robím a tak ho idem pridať. Je to jednoduché nie veľmi nákladné jedlo no aj napriek tomu veľmi chutné aspoň u nás určite :)

Suroviny

1 kg (môže byť aj iné a aj kuracina)
1 ks
1 ks
1 ks
 kúsok pre chuť (kto má rád)
200 - 250 ml
1 čl
 na zahustenie




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme suroviny: cibuľu si očistíme a nakrájame na kocky, tak isto si očistíme mrkvu,petržlen,zeler a všetko nakrájame tiež na kocky a tak isto aj mäso. Keď to máme všetko pripravené tak si dáme do rajnici olej a opražíme si cibuľu do sklovita.

    Bravčové na smotane (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď už máme cibuľu opraženú pridáme si ml.korenie,ml.rascu,ml.č.papriku zamiešame podlejeme troška vodou a pridáme zeleninu. Zakryjeme a necháme 10-15 minút podusiť potom podlejeme vodou pridáme bujón zamiešame a môžeme pridať nakrájané mäso ja nechám dusiť 15-20 minút a až potom pridám soľ, vegetu a kr. cukor(ja dávam tak 2 plné pl) a necháme mäso dusiť do mäkka.

    Bravčové na smotane (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď máme mäso hotové ešte ak treba dochutíme korením alebo dosolíme a teraz pridáme sušenú majoránku necháme troška podusiť pokiaľ si zamiešame smotanu s múkou (múky ide podľa toho kto má akú šťavu rád redšiu alebo hustejšiu). Smotanu s múkou si nalejeme cez sitko k mäsu a miešame aby sme mali šťavu bez hrčiek necháme 10 minút prejsť varom a na záver pridáme ocot zamiešame necháme povariť ešte 10 minút a máme hotovo. Prajem Vám dobrú chuť :)

    Bravčové na smotane (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

daguska
U nás tiez oblúbené jedlo.Niekedy s haluskami,alebo aj knedlou.Zatial kazdému chutilo.Verím,ze aj vám chutí.
luclip
recept som vyskúšala, len som vynechala bujón a všetkým veeeeeeeeľmi chutilo, výborný recept
bambulkaaa
Tak to ma tááák veľmi teší ,,luclip,, že Vám chutilo podľa môjho receptu :) Ďakujem :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia