Foto: dorisa
Dnešný obed.
2
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
50 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na zemiakovú babu. Budeme ju piecť na pechu.
-
2
Po očistení zemiakov, cibule a cesnaku tieto postrúhame.
-
3
Potom si nakrájame slaninku, dáme ju na panvicu popražiť.
-
4
Potom v miske postrúhané zemiaky, cibuľu a cesnak zmiešame s hladkou múkou, opraženou slaninkou, pridáme soľ, čierne mleté korenie a majorán,podla chuti.
-
5
Vymastíme si pekáč masťou.
-
6
Vzniknutú, dobre premiešanú zmes dáme na vymastený plech. Pečieme v rúre cca 50 minút, na 200 stupňov.
-
7
Po upečení rozkrajame na kúsky, a možeme jesť. Podávame so zákvasom, cmarom, alebo iným kyslomliečnym nápojom.
/zdravšia/ sa neprilepí na plech, keď plech dobre vymastíte bravčovou masťou a nie olejom. Oproti vyprážaniu je to nepomerne aj tak zdravšie, ale zaručene za Vám na plech neprilepí. Vyskúšajte.