Maslový rezeň fotorecept

yogicek - fotkayogicek, 8. februára 2014
Maslový rezeň (fotorecept)
Foto: yogicek

Po jednej dobrej mariášovej partičke v jednej peknej Českej krčme mi riadne vyhladlo, tak som si dal maslový rezeň a od tej doby som si ho zamiloval. Po presťahovaní sa naspäť na Slovensko mi ten rezeň úplne vypadol z hlavy až do doby než som ho videl pripravovať v jednej Českej TV. Spomienky ožili, vytiahol som recept, no a tu ho máte. Predpokladám, že dohadov a verzií na tento recept bude viac ako dosť, tak toto je verzia ktorá vyhovuje mne.

9
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 150/100 °C

Suroviny

1 kg
150 ml
2,5 PL
2,5 PL
2 ks
z 1 citróna stredne veľkého
0,5 ks
podľa chuti
podľa chuti
 na pečenie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pliecko nakrájame na menšie kusy a 2x pomelieme. Lenivci môžu raz ale vypomstí sa im to.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mäso ponorným mixérom rozmixujeme na hladkú kašu. Lenivcom ako mne, to pôjde ťažšie, lebo nepomleli mäso 2x. Či je to dobre rozmixované, poznáme podľa toho, že mäso zrúžovatie. Nesmie tam byť vidno červené kúsky mäsa. N foto č.2 po okrajoch misky vidno nerozmixované kúsky, ostatné je už pekne ružové.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do dobre rozmixovaného mäsa pridáme smotanu, sušené mlieko, múku, vajíčka, nastrúhanú citrónovú kôru, nastrúhaný muškátový oriešok, biele mleté korenie a soľ.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ešte raz poriadne mixérom pomixujeme. Hotovú zmes dáme na 0,5 až 1 hod. odležať do chladničky. Má to svoj význam. Bude sa nám potom lepšie s mäsom pracovať. Odležané mäso vyberieme z chladničky. Do rúry si dáme zahriať plech na pečenie potretý olejom na cca 100 stupňov

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z mäsa mokrými rukami vytvoríme bochníčky a tupou stranou noža poklepkávame po bochníčku až sa nám vytvorí rezeň s prúžkovaním. Rozklepávame na hrúbku cca 10mm. Ja to robím na otočenom hrnci. Spodok hrnca doporučujem potrieť olejom.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na foto č.6 - z pravej strany: bochníček, polorezeň, hotový rezeň

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Rozklepané rezne podoberieme nožom a kladieme na vyhriaty plech. V rúre zvýšime teplotu na 150 stupňov. Plech s rezňami vložíme do rúry vyhriatej na 150 stupňov a pečieme pri tejto teplote 10 min. Potom teplotu stiahneme na 100 stupňov a tiahneme ešte 15 min. do svetlohnedej farby. Foto č.7: upečené rezne.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečené rezne vyberieme a odložíme do tepla. Do výpeku (veľa ho nebude) dáme roztopiť maslo.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Ako prílohu podávame zemiakovú kašu ochutenú cesnakom.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Rezeň a kašu polejeme maslom roztopeným vo výpeku. Podávame s kompótom, čalamádou alebo kys. uhorkami. Dobrú chuť praje @yogicek. Naaranžovanie si nevšímajte, ja som na to ľavý.

    Maslový rezeň (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

96 komentárov k receptu
milý @yogicek , prekvapuješ ma stále viac a viac :) pekne si sa rozbehol s mäskovými dobrotami, Tvoj rcp si uložím a určite ho vyskúšam, posielam Ti všetky *****
@luss44 , @frezia , @kimlo
Veľmi pekne Vám ďakujem. Som rád, že sa Vám odo mňa páči aj obyčajné jedlo, nie len dobrotky zo seriálu.
@kimlo ,
No neviem, tá sypká hmota tam bude chýbať a treba ju nahradiť niečím iným. To mlieko to totiž pomáha držať pohromade a dáva tomu chuť. Jedine tak asi nejaký škrob, ale ten je bez chuti a musíš ho dať menej. Šak ho kúp, veď to bežne dostať v potravinách. Má to dlhú záruku a sú aj menšie balenia. Bingo!!! Teraz ma napadlo. Prášková smotana do kávy, ale bez cukru.
aj mna by zaujimalo preco sa dava aj susene mlieko,nevies nahodou aku ulohu tam zohrava?Nikde som sa s tym nestretla,preto je to dobre vediet.
@natascha1 , @jozka2 , ďakujem
jozka2, popísal som to v odpovedi @kimlo-vi , asi si si to nevšimla. Tak ešte raz. Suš. mlieko je tam ako pojivo, samozrejme spolu s múkou, aby reznik držal po kope. Mohla by tam byť len múka, ale chceš predsa rezeň a nie nejakú múkou nastavenú gebuzinu. Suš. mlieko dodáva svoju špecifickú chuť. Tekuté mlieko tam dať nemôžeš, lebo by zase vznikla tekutá gebuzina, ktorú by si musela zase niečím zahustiť a tak to by to šlo dookola, takže to mlieko nahrádza aj múku a ešte viaže na seba prirodzený tuk z mäsa ktorý je nositeľom chutí a bez toho by ti vytiekol von. Všimni si pri akej nízkej teplote sa to robí a čím nižšia teplota, tým to mäsko viac vysušíš, lebo bielkoviny sa pomalšie zrážajú. Dúfam, že Ťa táto odpoveď uspokojí.
@tatrano čka.
Prepáč, ale dosť dobre nerozumiem tomu čo si napísala. Čo by som vyriešil? A upresni prosím to citujem "ale nasucho ich pečieš, há?" To sa pýtaš či ich pečiem na sucho?
@yogicek tú fialovú kravu by si vyriešil.
Pridala som hore link na diskusiu o maslovom rezni a tam popisuje @bubaya toto (ja robím tiež tak):
bubaya, 6. októbra 2013 o 19:20
V Rakúsku poznám BUTTERSCHNITZEL - maslový rezeň. Je to normálna fašírka, mäso, vajcia, rožky, koreniny.....ako kto robí. Urobia sa okrúhle placky, rýchlo sa opečú do zlatista na panvici. Potom sa dajú do pekáča, zalejú sa 2 dl vývarom, na každú fašírku sa dá plátok masla. To celé sa dá do rúry piecť, keď sa vývar vyparí, šnicel je hotový. Kto chce, môže zapnúť ešte gril a nechať trochu pripiecť. Pozor na soľ, fašírka natiahne soľ z vývaru, aby si nepresolila. Je to rýchle, dobré, šťavnaté, mäkké.
@tatrano čka
toto som už pochopil, ten komentár od @bubaya som čítal ešte než som sem ten recept dal, aby som bol v obraze, či sa tu už niečo také vyskytuje, ale mňa zaujíma to pečenie nasucho o ktorom hovoríš, to neviem ako myslíš. Vysvetľujem si to tak, že hovoríš o to že ja tam nedávam žiadny vývar.
@tatrano čka
Možno si si nevšimla, že ja to pečiem na olejom vymazanom plechu. A to nie je pečenie na sucho. Všetko je jasné a tým by som to uzavrel. Ďakujem Ti za debatu.
@kukulienka71 , myslím, že si naň ani nie tak zanevrela, ako skôr zabudla... veď ja tiež, takže nielen Tebe @yogicek fajne oprasil spomienky, za čo mu veľká vďaka patrí :)
Nechcem sem teraz za každú cenu svoj recept tlačiť, ale chcem Vás upozorniť na zemiakovú kašu - famóznu, ak ste tak neskúšali robiť, doporučujem... fakt skvelá, pri všetkej mojej skromnosti:
 varecha.pravda.sk/recepty/kuracia-pecen-na-cibuli-a-slani...
@yogicek : určite si chodil na obedy do družiny, neskôr do závodky a ak je to ten istý maslový rezeň ako nám ho varila v družine pani Nováková s pyré a červenou cviklou, tak ho vymením aj za kačicu. Mäso si meliem doma, lebo kapitalistom neverím a až teraz viem prečo bol tak dobrý: takú maslovo-mliečnu chuť tam robilo to sušené mlieko a to mi neprezradila ani nebohá pani Nováková. Ja som tam vždy nakydala masla a nebolo to ono. Teraz je tajomstvo prezradené, len keby to sušené mlieko nebolo také drahé ..... Vďaka za recept, potešil ma a už som ho aj šupla do KK a tebe naklikám 5 hviezdičiek, lebo máš krásny, vtipný pracovný hrncový postup a fotopopis.
@hubata
Ďakujem. S tou cviklou je to fajn. To mlieko kupujem polotučné za cca 1,8€ a plnotučné za cca 2,05€. Je to 400g balenie a vydrží mi minimálne rok, tak sa mi nezdá až tak drahé. Sranda na tom rcp je, že názov maslový rezeň neznamená, že sa doň dáva maslo. Ten názov sa odvíja od úplne niečoho iného.
@pusta
Ďakujem, ak si takúto kombináciu ešte nerobila, tak skús, je to fakt dobré. Akurát neviem čo sa Ti na tom tanieri páči. Myslíš tanier samotný, alebo obsah taniera, alebo dohromady?
@yogicek , akonáhle objednám teraz čerstvé mäso, tento tvoj receptík robím, ostatné ingrediencie doma mám :-)
áno, mala som na mysli ten tanier samotný - je veľmi krásny :-)
jasne, že sa mi páči aj to, čo je na tom tanieri :-)))))) o tom vôbec nepochybuj!!!
@pusta
Ja mám veľmi rád modrú farbu, preto som si také zaobstaral. Tie taniere sú síce menšie (vrátane polievkových aj dezertných), ale fungujú ako odtučňovacia kúra. Ja ju síce nepotrebujem, ale na tanieri to vyzerá, že máš veľkú porciu a pritom zješ málo. Psychologický efekt.
@yogicek , tiež milujem modrú farbu, ešte viac modro-bielu kombináciu na pravom porceláne, môj najlepší priateľ mi daroval ako svadobný dar kompletnú súpravu cibuláku a môj muž, kde len mohol, mi daroval vždy iný kvalitný porcelán v modro-bielej kombinácii - meissenský, čínsky...iný, aby mi urobil radosť, vždy so slovami: "lebo ty ho tak miluješ" :-))))) opatrujem si to všetko ako oko v hlave :-)
máš moje "symphonie" - nádherný tanier a iste aj celá súprava.
máš vycíbrený vkus a cit pre výber kvality :-)
hned som ti dala všetky hviezdy aj bez koštovky, podľa postupu a surovín sklamaná isto nebudem, určite urobím, mávali sme čosi podobné aj v robote na obedoch, ale ja celkovo z mletého mäsa mám viac menej všetko rada
Vyborne sme si pochutili. Cela rodina :-) A urcite sa k tomuto receptu budem vracat :-) Susene mlieko som nahradila s Coffee Mate od Nestle,lebo v UK som susene nemasla :-) 5*****
Zajtra príde manželova mama čiže svokra ,ale ja ju neoslovujem pod týmto menom, príde mi pre ňu veľmi hanlivé - je fakt dobrá. Ak ja raz zvládnem úlohu svokry tak ako ona budem šťastná. Tento recept som teda vybrala na zajtrajší obed pri príležitosti milej návštevy. Dám vedieť ako som dopadla. Ďakujem za recept a dúfam, že svokru ohúrim. :-)
@tekulka
Tak to je pre mňa česť. Daj si záležať a dovolím si pripomenúť jednu dôležitú vec v tomto rcp. Dodržuj teploty pečenia a bude to dobré. Tvoja druhá mama bude určite spokojná. Držím palčeky a daj vedieť.
@yogicek , takze ako som vravela, tak som spravila - Tvoje maslové rezne. Vkladám foto ako dôkaz, najprv pre Teba ako kontrolóra kvality zopár záberov pracovného postupu:



Rezne sú naozaj jedna báseň - super dochutené, šťavnaté, mäkkučké, jednoducho vynikajúce. Vrelo všetkým odporúčam vyskúšať. Ďakujem Ti milý @yogicek za obohatenie mojej kuchyne :)
Všetky sa mi nezmestili na plech, tak som štyri opiekla na steakovej panvici, tiež veľmi dobré.
A takto nejak vyzerala konečná verzia:


@eviana
Ty si fakt neskutočná. Takto pozde robiť rezne. Som rád, že si vyskúšala a chutia Ti. Podľa foto nemajú chybu. Nabudúce sa k Tebe drzo pozvem, nech mi ich konečne pripraví niekto iný než ja. Viem, že si ich robila pozde večer a s tými na panvičke si sa vynašla, ale keď ich budeš robiť nabudúce a budeš mať viac času tak ich radšej rob na dvakrát, ale v rúre. Na panvičke teplotu neustrážiš a tá je pri pečení týchto rezňov veľmi dôležitá. Ale, ako hovorím super.
Boli v nedeľu na obed. Robila som z 1,2 kg mäsa, ostatné suroviny som dala presne podľa Tvojho rozpisu. Vyšlo z toho rezňov na dva veľké plechy. Pochutnali sme si, len syn krútil nosom, že je tam príliš veľa citrónovej kôry. Nabudúce by som teda dala asi menej. Veľmi som sa obávala tých nízkych teplôt a trošku som pridala na stupňoch aj čase, boli možno trošku suchšie, ale keďže neviem, ako chutí originál, tak mi to vôbec nevadilo. Je to rýchle, odporúčam každému.
@natascha1
Som rád, že si vyskúšala a chutilo Ti. Sama vieš, že čo človek to iná chuť. Tej citrónovej kôry samozrejme daj toľko, aby to vyhovovalo Vám. Ak som správne pochopil, tak ostatné suroviny si dala presne podľa rcp. ale mäsa si dala 1,2 kg. Keď už nič iné, tak množstvo smotany musíš prispôsobiť množstvu mäsa. Aj to mohla byť jedna z príčin, prečo si to mala suchšie. A druhá, naozaj dodrž tie teploty, čas a správne vyhriaty plech. Ja viem, že sa Ti tie teploty zdajú nízke a čas krátky, ale ver mi, funguje to. Keď som to robil prvý krát, urobil som presne to isté čo Ty. Potom som to zmenil a bolo to dobré.
No, ja už namám čo schváliť ani pochváliť, lebo nenachádzam po toľkých komentároch správne slová, aby to nevyznelo ako fráza, ale prvé, čo som spravila, šupla do KK, lebo nedávno som robila mäsový bochník ( sekanú), pred tým fašírky, tak toto skvelé niečo si musí ešte na svoj čas počkať. Sušené mlieko mám, neotvorené, a tak ho potom so slávnostnými fanfárami otvorím a prvý raz použijem. Budem sa snažiť dodržať aj čas, ktorý sa aj mne spočiatku zdal krátky, aj stupne, a ak by niečo nevyšlo, budem sa sťažovať ......A maslový asi aj preto, že je jemný, rozplýva sa v ústach ako maslo, nie? Jediný problém bude s mletím mäsa, najmä, že budem musieť oprášiť ( doslova) môj mlynček na mäso a mlieť, dokonca dvakrát. V sekáčiku to asi nebude ono. Ale ak to má byť dobré, tak čo rozmýšľať......
@yogicek , musím Ti ešte jeden koment napísať pod toto skvelé jedlo... posledné dva rezne padli - dieťa ich zrobil pre seba a kamoša ako rýchly olovrant - na hrianke s maslom potretej, trosku dijonskej horcice, na to nasekaný pór, mäsko a na to spravil volské oči. Mäsko opiekol vraj do chrumkava. Chlapci mali hrče za ušami a ten kamarát, ktorý vôbec nejedáva bravčové mäso bol z Tvojich rezňov celý paf, vraj lepšie v živote nejedol :) AJ moje dieťa nadšené že "špičková žranica" :)
Takže ďalšie kolo vďaky :)
@eviana ten kamarat tvojho syna co vobec nejedava bravcove mäso vraj lepsi rezen v zivote nejedol? To mal teda premieru...logicky lepsi bravcovy rezen nemohol v zivote jest :-)
@kimlo , to vieš - chalanisko sa stravuje že racionálne a posilňuje... takže kuracie prsia fičia vo veľkom a bravčové mäso má u neho STOP. Obávam sa, že len malo, že mi pravdepodobne pribudne nový stravník, minimálne vždy keď bude u nás bravčové - po tomto jeho zoznámení sa s bravčovým rezňom... a hneď týmto skvelým maslovým od @yogicek :)))
@eviana , povedz novému stravníkovi aby si len pekne zostal u svojich vtákov(kuracinky), že ten rezeň sa dá urobiť aj z vtáka a nebude Ťa chodiť vyžierať. Keby si mu povedala, že je maslový rezeň z kuracinky, tak ver že to nepozná. A to bravčovinu jedol naozaj prvý krát, alebo predtým jedol a potom prestal? Lebo ak jedol prvý krát, tak naozaj nemohol jesť lepší, keď iný nepozná, tak ako hovorí @kimlo. Keď chceš tak Ti poradím ako sa robí z kuracinky.

Milá @zuzulienka03 , žiadna. Predpokladám, že si čítala komentár o 08:59. To bolo len tak. Taká fintička na @eviana , ako zareaguje. :):):) Tá ma asi teraz zabije. Ale je vidieť, že poctivo čítaš komentáre. Jedna obmena tu predsa len je. Kuracinku stačí pomlieť iba raz, je to jemné mäsko. A kľudne môžeš dať aj prsia aj vykostené stená bez kože. Alebo použiť morčacie mäso. Dúfam, že som Ťa uspokojil.
vďaka :) takže to funguje tak ako pri ostatných receptoch - iba vymením druh mäsa.. som bola napätá, keď si chcel ponúknuť radu,... ja uprednostním túto hydinovú verziu :D
@zuzulienka , možno použiť trošku menej korenín, vrátane citr. kôry. Predsa len hydina nie je tak chuťovo výrazná ako bravčovina. Už je to tu. Moja informačná služba zistila, že @eviana na mňa niečo chystá.
@megdesign , ak ste ešte citrón do mäsa nedávali, mali ste trošku opatrnejšie, je to nová, dosť výrazná chuť aj vôňa. U nás mali rezne obrovský úspech... čo povedal syn som tu už napísala a slová chvály, čo mi povedal po jeho skonzumovaní môj chlap sem ani vložiť nemôžem :)
@eviana citron davame do vseliakeho masa... ale proste toto bolo aj pre mna moc, a to som vsezravec :D
Zene som aj povedal, ze nabuduce nech da menej citronovej, dstala sa mi odpoved, ze: "Druhy krat to robit nebudem, vela roboty s tym je a nechuti nam to." :D Ale tak dakomu inemu moze. :)
No, ja som sa najprv zdržala akéhokoľvek komentára, ale dnes aj mňa recept chytil za srdce - robila som krok za krokom, teplotu som dodržala, ale aj tak to po vybratí z rúry nebolo príliš lahodné na oči - nejaké bez "chuti a ..." , mala som zlé tušenie, ( našťastie som urobila len l/2 dávky). Musela som ešte preložiť na panvicu, aby to vyzeralo trochu k jedlu. Uvidím, čo na to moji muži, ale mňa to neoslovilo, pritom maslový rezeň z družiny mi chutil :). Viem, že teraz som u polovice varecháčov stratila sympatie, ale - bohužiaľ
@yogicek mala som ho v pláne už pred cca mesiacom no okolnosti sa na poslednú chvíľu vyvinuli inak a kúpené mäso muselo ísť do mrazničky. Teraz konečne naňho prišiel rad, hoci len z polovičnej dávky. Ďakujem pekne za recept, veľmi nám chutilo, môj mäsožravec bol mimoriadne spokojný :-) Síce mäso nemám tak panensky krásne ako ty, sú tam priškvrčaninky, lebo moja prastará plynová rúra má len dva stupne "slabo" a "silno", ťažko sa s ňou vyjednáva, no nabudúce sa možno podarí bez nich ;-)


Milá katka78, v prvom rade oceňujem, že si sa do toho pustila a som rád, že Vám chutilo. Máš môj obdiv, že aj s tak prastarou rúrou si to dokázala. Ja by som na to asi odvahu nenašiel, keďže veľkú rolu pri tomto rcp. hraje teplota. Si jednoducho povedané, mladá dáma ktorá sa v kuchyni určite nestratí. A čo tak využiť všetky ženské zbrane (a je ich teda dosť) aby Ti Tvoj ako píšeš "mäsožravec" zaobstaral novú rúru napr. ako darček. Síce to by nebol zrovna romantický darček, ale ako sa hovorí láska ide cez rúru na pečenie.:). Pekný deň Ti prajem.
Milá @katka78 , v prvom rade oceňujem, že si sa do toho pustila a som rád, že Vám chutilo. Máš môj obdiv, že aj s tak prastarou rúrou si to dokázala. Ja by som na to asi odvahu nenašiel, keďže veľkú rolu pri tomto rcp. hraje teplota. Si jednoducho povedané, mladá dáma ktorá sa v kuchyni určite nestratí. A čo tak využiť všetky ženské zbrane (a je ich teda dosť) aby Ti Tvoj ako píšeš "mäsožravec" zaobstaral novú rúru napr. ako darček. Síce to by nebol zrovna romantický darček, ale ako sa hovorí láska ide cez rúru na pečenie.:). Pekný deň Ti prajem.
Milý @yogicek ďakujem za radu, no za tú starú rúru si môžem len a len sama, lebo som nerozhodná v otázke celkovej prerábky kuchyne a výmeny spotrebičov. Uhrávam to do stratena a čakám, kedy sa rúra sama definitívne pokazí a ja už nebudem mať kam utiecť a budem sa musieť nejako rozhodnúť. Krásny večer od trnafčanky z Bratislavy do Trenčína prajem :-)
Drahá @katka78 , pozerám, že máš tie isté myšlienkové pochody ako ja. Presne takto som to urobil pred troma rokmi aj ja. Počkal som až stará rúra dá výpoveď a mazal som kúpiť novú. Teda ja celý sporák. Nebol síce najlacnejší, ale rúra je programovateľná a má veľa možností pečenia. Som s ňou spokojný. Aj keď je ráno, ďakujem za prianie krásneho večera, naozaj bol. Pekný deň.
Milý @yogicek , s novou rúrou už to išlo lepšie :-)



Ďakujem za recept, tentokrát aj v mene mojich rodičov, ktorým tvoj maslový rezeň mimoriadne chutil (z čoho som mala obrovskú radosť) a odchádzali s receptom :-) Ďakujeme!
Milá @katka78
V prvom rade Ti gratulujem k novej rúre.:) Tá stará to vzdala sama alebo si jej pomohla eutanáziou?:) Tvoj rezník vyzerá báječne a nepochybujem, že aj tak chutí, keď ho robila taká skvelá a všestranná kuchárka ako si Ty. Ďakujem Tebe aj rodičom za uznanie. Ste milí. Pekný večer Ti prajem.
Ďakujem pekne @yogicek , s novou som zatiaľ spokojná, hádam vydrží dlho a prežije všetky moje experimenty :-) Priznávam, stará nešla úplne dobrovoľne, ale eutanázia nebola nevyhnutná :-). Dobre si ma však pobavil. Ďakujem za pochvalu a pekné slová, veľmi si to vážim. Krásny večer aj ja prajem.
Ahoj zapáčil sa mi tvoj recept tak ho práve robím ale s tými teplotami čo si uviedol sa mi mäso ani náhodou neupieklo. Zvýšila som na 200 tak uvidím ako to dopadne. Nevieš v čom by mohol byť problém?
Milá @bowlinka
Tých problémov by mohlo byť viac. Napr. zle rozmixované mäso (fáš), veľmi hrubé rezne, málo vyhriaty plech, málo vyhriata rúra, termostat Ti nedrží nastavenú teplotu, nemusela si dodržať čas pečenia pri tej vyššej teplote. Ono ten rezeň nemá byť až tak upečený ako napr. karbonátky ale keď hovoríš, že sa neupiekli vôbec tak niekde tá chyba bude. Podľa predošlých komentárov to niekomu nechutilo kvôli množstvu citrónu ale na zlé upečenie sa nikto nesťažoval, tak fakt neviem. Aj napriek neúspechu Ti prajem pekný večer.
po roku prišiel rad aj na tento recept, snažila som sa ho presne dodržiavať, nabudúce robím z celej dávky,chutilo nám, vďaka za recept;
Milá @ela77
Ospravedlňujem sa oneskorenú odpoveď. Rezeň netreba otáčať len musíš mať plech na ktorom ich budeš piecť vopred dobre vyhriaty na tých cca 100°C a hlavne musíš pracovať rýchlo aby nestihol vychladnúť a počas pečenia zbytočne neotvárať rúru. Želám Ti ak sa ich rozhodneš upiecť, nech sa Ti podaria. Pekný podvečer prajem.
Vyskúšala som,fantastický,dal si maslovému rezňu v mojom živote nový rozmer,teším sa že som ten recept objavila,určite to nebolo posledný krát čo som ho skúsila.chcem sa spýtať čo by sa stalo keby som do maska pridala trošku mrkvy nastrúhanej alebo trošku eidamu.či táto kombinácia môže byť pri rovnakom postupe.
Milá @Relaxx1
Prepáč, že si na odpoveď musela trochu čakať. Som od rána do noci v práci. Dnes výnimočne len do večera tak mám čas na odpoveď. Veľmi pekne ďakujem za pochvalu receptu. Ja som to síce neskúšal ale pridaním mrkvičky alebo syra sa určite nič nestane ale to vieš, maslový rezeň je maslový rezeň a už by tam nič iné nemalo ísť. Nič však nebráni vyskúšať Tvoj nápad. Pozmeníš trochu chuť a to je tak všetko. Postup kľudne zachovaj. Len maj na pamäti, že niekedy je menej viac tak to moc neprežeň s množstvom mrkvy alebo syra.
Keby si to niekedy robila, tak prosím daj vedieť ako to dopadlo. Dobrú noc alebo deň podľa toho kedy si to prečítaš. A nech Ti to varí.
Yogicek dakujem za tento recept, masko bolo stavnate, makkucke, zabudlasom uplne na citronovu koru, aj tak nam chutilo...dodrzanie teplot je urcite alfa a omega tohoto receptu :)...vdaka :)
Milá @Lucik23
Ďakujem za pochvalu receptu a teší ma, že Vám chutilo. Nebyť Teba, tak som aj zabudol, že tu taký rcp. mám. Ja som tie maslové rezniky nerobil ani nepamätám. Nie je komu. S tou citrónovou kôrou sa netráp. Aj keď dodá mäsku určitú pikantnosť je to dobré aj bez nej. S tou teplotou máš svatú pravdu. Na tom stojí a padá celý recept. Ešte raz ďakujem a prajem Ti pekný večer.
@Frezia (7.6.2017 18:27)

Mne by takýto maslový ultraminirezníček nestačil ani na raňajky a môjmu pytónovi Brutusovi už vôbec nie, to je porcia tak pre bábiky. :D
No čo k tomutu receptu: recept vyzaral fajn, ale po prvom spustení ponorného mixéra, mixér v mase mäsa zhorel lebo nevládal pretočiť mäsový maglajz. Recept robte maximálene v režime fašíriek. Pošlem Ti číslo účtu? Potrebujem peniaze na nový ponorný mixér. Veľká vďaka.
Ja tieto rezne volám "rezeň pani Novákovej". Pani Nováková bola kuchárka na základnej škole a varila nám spolu so svojim kolektívom fantasticky. Milovala som tieto maslové rezne dlhé roky, špekulovala ako by boli také aké ich mala pani Nováková - ale neboli, stále im voľačo chýbalo. Až tu na www.varecha.sk som sa dozvedela, že to niečo je - sušené mlieko. Ty si ich ešte obohatil o citrónovú príchuť, čo môže byť tiež fajn. Vďaka za spomienku na detstvo a na pani Novákovú.
Tak ako Hubatá, aj ja si maslové rezne pamätám zo školskej jedálne, kde varili fantasticky. Úplne som na ne zabudla a vlastne, ani som nevedela ako sa rezne volali. Na tento recept som čakala takmer 50 rokov :-) Práve si pochutnávam na rezňoch, ale z hovädzieho mäsa a piekla som len na panvici, keďže som ich robila zatiaľ len pre seba. Večer pôjde mäso do rúry, tak som zvedavá aký bude rozdiel. Viem si tieto rezne predstaviť aj z baraniny. Veľká vďaka za recept, ktorý sa mi ukázal v sekcii: Pamätáte si?



Pridaj komentár k receptu: