Foto: diabambulka
Super rýchly a chutný obed. Príprava obeda Vám zaberie cca 20-30 minút aj s uprataním:-)
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rozpálenom oleji orestujeme do zlata nakrájané kuracie mäso, ktoré sme si trošička osolili a okorenili ( nesolíme veľa, pretože niva je dosť slaná a dodá celej omáčke tú správnu chuť ). Zalejeme vodou, alebo vývarom a chvíľku podusíme 5-10 minút. Premiešame a pridáme smotanu a rozdrvenú nivu, ktorá nám omáčku krásne zahustí a dochutí. Na záver pridáme pokrájanú pažítku.
- 2
Tip : Podľa potreby si môžeme omáčky pripraviť viac, lebo toto množstvo sú tak 3-4 porcie. Do základnej omáčky si pridáme 200 ml mlieka, v ktorom sme si rozmiešali 1 čajovú lyžičku solamylu. Necháme prejsť varom a podávame :-) Ak chceme omáčku ešte vylepšiť pridáme čerstvé šampiňóny, ktoré orestujeme hneď na začiatku spolu s kuracím mäskom, alebo sterilizované šampiňóny na záver.
- 3
Podávame s cestovinami podľa chuti a tie varíme podľa návodu súčastne kým sa nám mäsko restuje. Celý obed máme hotový za 20-30 minút . Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Bábo zatiaľ poslúcha, je zlatučký, nemôžem sa na neho vynadívať. Stále ho len bozkávam a užívam si to. Jeden môj sused hovorí : " Malé deti pijú mlieko, veľké deti pijú krv " tak si to užívam kým sme na mliečku:-))) On už vie o čom hovorí, lebo má doma dve detičky v puberte :-D
bejgi, ďakujem za radu, dúfam, že mliečko vydrží čo najdlhšie :-)))