
Bezlepkový koláč so pšenom a s malinami
Bezlepkový koláč zo pšena je príjemnou zmenou pre všetkých, ktorí žijú bez lepku. Zjemnený tvarohom a ryžovou múkou, chuťovo doladený osviežujúcimi malinami....

Prekladané zemiaky
Nakrájame si zemiaky na krúžky. Rajčiny, papriku a cibuľu na kolečká. Na pekáč si dáme trochu oleja...

Bryndzová panna cotta na oškvarkovom koliesku
Bryndzové halušky nás ako kulinárska ikona preslávili aj za hranicami. Začína sa nimi ochutnávanie slovenských jedál.....

Maslo s medvedím cesnakom
Jednoduché na prípravu a skvelé na hrianku, cestoviny a fantastické na steak.

Paprikové tajomstvo
Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý...

Vianočné raw brownies
Neodolateľné raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarínka, škorica a muškátový oriešok....

Krém do trubičiek na slano
Plnka do rôznych trubičiek a košíčkov

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, ...

Bazový makovec bez múky
Pomletý mak, žĺtky, kypriaci prášok, škoricu, popučené broskyne, sirup a citrónovú šťavu...

Rýchle mäsko
Bravčové mäso sa pošpykuje kuskami cesnaku, posolíme, posypeme rascou. Dáme do tlakového hrnca a podlejeme...

Bezlepkové pečené minišišky s jablkami
Deti sú kreatívne a majú radi hru aj pri jedení. Keď im chcete spraviť radosť, ...

Strapatá parená buchta s „hafirami“
Čerstvé čučoriedky naložíme spolu s alkoholom a cukrom do uzatvárateľnej sklenenej fľaše a necháme pôsobiť na teplom...

Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ...

Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Hrušky plnené bryndzovou nátierkou
Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle...

Mrkvový krém s píniovými orieškami a makovým olejom
Makový olej sa výborne dopĺňa s mrkvou, aj čerstvou. Má vysoký obsah vápnika a horčíka,...

Adyho ovsené keksíky
Včera sme sa pustili so synom do pečenia , namiesto vysedávania pri PC :-D. Recept...

Pudingové srdcia s lieskovcami kokosovo-karamelové
Vinikajúci a ľahký dezert, ktorý parádne padne po nedeľnom obede... mňam. :)

Slivkový koláč s gaštanovým pyré
Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiesime a necháme vykysnúť asi 45 minút. Vykysnuté cesto rozvaľkáme a uložíme do...

Hrášková polievka
Do mixéra vlejeme dva deci šľahačkovej smotany, pridáme asi 4 dcl mlieka, celú konzervu hrášku...

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Čučoriedkovo-ananásové mojito
A aj keď by mnohí mohli namietať, že mojito je mojito a nepatria doň ananás, ani čučoriedky, hlboko sa mýlite. Kombinácia čučoriedok, ananásu a Tuzemského špeciálu RIAVA HAFIRA, ktorý má naozaj intenzívnu čučoriedkovú chuť, je osviežujúco prekvapivá....