Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého jedla. A považujem túto kašu za dobrý trik ako zaradiť deťom do jedálnička aj menej obľúbenú zeleninu - napr. špenát. Je na vašej fantázii, akú zeleninu pridáte. Môže sa použiť dobre ako hlavné jedlo, ako príloha k mäsu alebo plnka do placiek. Dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
6 PL |
|
1 PL |
|
150 g |
|
150 g alebo v konzerve |
|
50 g čerstvé alebo mrazene |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
300 ml |
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Cuketu, špenátové listy, jablko umyjeme a nakrájame. Párok (alfabio) očistíme a nakrájame. Všetko krájať na malé kúsky. Kukuricu dobre premyjeme v sitku.
- 2
V panvici na sucho na miernom ohni opekáme zeleninu, jablko a párok asi 3 min. Pridáme vodu a za stáleho miešania polentu. Varíme 2-3 min za stáleho miešania. Odstavíme naservírujeme na taniere a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, jemne prisolíme morskou nerafinovanou soľou.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
Diskusia k receptu