Prečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého Zobraziť celý popisPrečo polenta? Pre jej rýchlu prípravu a ľahkú stráviteľnosť. Recept som si vymyslela, lebo pri deťoch je potrebná fantázia a jednoduchosť prípravy chutného zdravého jedla. A považujem túto kašu za dobrý trik ako zaradiť deťom do jedálnička aj menej obľúbenú zeleninu - napr. špenát. Je na vašej fantázii, akú zeleninu pridáte. Môže sa použiť dobre ako hlavné jedlo, ako príloha k mäsu alebo plnka do placiek. Dobrú chuť!
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cuketu, špenátové listy, jablko umyjeme a nakrájame. Párok (alfabio) očistíme a nakrájame. Všetko krájať na malé kúsky. Kukuricu dobre premyjeme v sitku.
- 2
V panvici na sucho na miernom ohni opekáme zeleninu, jablko a párok asi 3 min. Pridáme vodu a za stáleho miešania polentu. Varíme 2-3 min za stáleho miešania. Odstavíme naservírujeme na taniere a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom, jemne prisolíme morskou nerafinovanou soľou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu