Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom
Suroviny
| Korpus: | |
| 3 ks |  | 
| 150 g |  | 
| 3 PL |  | 
| 3 PL vlažná |  | 
| 150 g |  | 
| 1/2 bal. |  | 
| štipka |  | 
| Čučoriedkové želé: | |
| 7 dl domáci |  | 
| 2 dl (sirup, voda) |  | 
| z 1/2 citróna |  | 
| 3 PL |  | 
| 1/2 bal. |  | 
| 1 bal. (prášok) |  | 
| 1 bal. |  | 
| Krém mascarpone-tvaroh: | |
| 250 g |  | 
| 250 g |  | 
| 2 PL |  | 
| Na plech: | |
| (na vymastenie) |  | 
| (na posypanie) |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Na korpus šľahám celé vajcia s cukrom do peny. Pridávam striedavo olej, vodu. Nakoniec na 3-krát sypem múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešam. 
- 2
Cesto nalejem a upečiem na okrúhlom plechu s priemerom 24 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie a bok plechu som vymastila a posypala múkou. Pečiem 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť. 
- 3
Do kastróla vylejem celý domáci kompót aj s čučoriedkami. Na miernom ohni nechám zovrieť, pridávam citrónovú šťavu aj cukry. Miešam, vlejem práškový malinový puding so Zlatým klasom rozmiešané v ďalších 2 dl šťavy, uvarím hustý krém – domáce želé. 
- 4
Horúci krém – nie vriaci – nalejem na vychladnutý korpus, ktorý som si preložila na podnos. Obopla som ho čistou obručou z okrúhlej formy, v ktorej sa piekol. A na bok som si pomohla pásikom papiera na pečenie. Horúci krém rozotriem, zarovnám a zase nechám vychladnúť a stuhnúť. 
- 5
Krém pripravím vyšľahaním mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom. Natieram rovnomerne na vychladnuté domáce čučoriedkové želé. Na noc odkladám do chladničky. 
- 6
Ozdobujem podľa vlastného vkusu. Použila som aj kvety ďateliny lúčnej, byliny, ktorá je jedlá. Tiež Čučoriedková torta:
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2







 
 


Diskusia k receptu