Torta s domácim čučoriedkovým želé a krémom
Foto: helena10
Suroviny
Korpus: | |
3 ks |
|
150 g |
|
3 PL |
|
3 PL vlažná |
|
150 g |
|
1/2 bal. |
|
štipka |
|
Čučoriedkové želé: | |
7 dl domáci |
|
2 dl (sirup, voda) |
|
z 1/2 citróna |
|
3 PL |
|
1/2 bal. |
|
1 bal. (prášok) |
|
1 bal. |
|
Krém mascarpone-tvaroh: | |
250 g |
|
250 g |
|
2 PL |
|
Na plech: | |
(na vymastenie) |
|
(na posypanie) |
|
Postup
-
1
Na korpus šľahám celé vajcia s cukrom do peny. Pridávam striedavo olej, vodu. Nakoniec na 3-krát sypem múku zmiešanú s práškom do pečiva a vymiešam.
- 2
Cesto nalejem a upečiem na okrúhlom plechu s priemerom 24 cm. Dno som vystlala papierom na pečenie a bok plechu som vymastila a posypala múkou. Pečiem 15-20 minút vo vyhriatej rúre na 190-200 stupňov. Skontrolujem špajľou. Upečený korpus nechám vychladnúť.
- 3
Do kastróla vylejem celý domáci kompót aj s čučoriedkami. Na miernom ohni nechám zovrieť, pridávam citrónovú šťavu aj cukry. Miešam, vlejem práškový malinový puding so Zlatým klasom rozmiešané v ďalších 2 dl šťavy, uvarím hustý krém – domáce želé.
- 4
Horúci krém – nie vriaci – nalejem na vychladnutý korpus, ktorý som si preložila na podnos. Obopla som ho čistou obručou z okrúhlej formy, v ktorej sa piekol. A na bok som si pomohla pásikom papiera na pečenie. Horúci krém rozotriem, zarovnám a zase nechám vychladnúť a stuhnúť.
- 5
Krém pripravím vyšľahaním mascarpone s tvarohom a práškovým cukrom. Natieram rovnomerne na vychladnuté domáce čučoriedkové želé. Na noc odkladám do chladničky.
- 6
Ozdobujem podľa vlastného vkusu. Použila som aj kvety ďateliny lúčnej, byliny, ktorá je jedlá.
Tiež Čučoriedková torta:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu