Rebarborový koláč so snehovou čiapočkou
porcií
príprava
Suroviny
cesto: | |
200 g zmäknuté |
|
200 g |
|
1 bal. |
|
250 g |
|
3 kopcovité ČL |
|
4 ks |
|
štipka |
|
na vymastenei plechu |
|
na vysypanie plechu |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
5 PL |
|
Snehová čiapočka: | |
5 ks |
|
štipka |
|
250 g |
|
Postup
-
1
Cesto: Zmäknuté maslo vyšľaháme pri nízkych otáčkach s práškovým a vanilínovým cukrom. Múku zmiešame v miske s kypriacim práškom a ručne po častiach primiešavame k vyšľahanému maslu. 4 bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh a polovicu snehu zľahka vmiešame do cesta. Za stáleho šľahania pridávame po jednom žĺtky, až kým nevznikne hladké cesto. Na záver zľahka primiešame aj druhú polovicu snehu z bielkov. Cesto rozotrieme dohladka na menší plech vymastený maslom a vysypaný múkou. Pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C asi 20 minút.
- 2
Plnka: Rebarboru ošúpeme a nakrájame na asi 1cm kúsky. Preložíme do misy, pridáme 5 lyžíc kryštálového cukru, premiešame a necháme chvíľu odstáť, aby z nej cukor vytiahol trpkosť a kyslosť.
- 3
Snehová čiapočka: Z 5 bielkov a štipky soli vyšľaháme mixérom sneh do polotuha. Potom za stáleho šľahania pridávame po lyžiciach kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh.
- 4
Rebarborový koláč: Cesto po 20 minútach pečenia vyberieme z rúry. Rovnomerne naň navrstvíme rebarboru a na vrch sneh z bielkov. Koláč dáme ešte asi na 20 minút do rúry zapiecť, kým nie je sneh zlatistý.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu