Najjednoduchší losos

2010 - bez fotky2010, 8. januára 2016
Najjednoduchší losos
Foto: 2010

Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80% o kvalite masa.

5 minút
príprava
6 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Filet kvalitny, cerstvy alebo chladeny. Dokladne osusime papierovou utierkou. Daktori radia ist tupou stranou noza po kozi a vytlacit vlhkost.

  2. 2

    Filet polozime na doskou kozou hore a stedro vmasirujeme sol. Otocime, posolime a pokorenime.

  3. 3

    Dve lyzice kvalitneho rastlinneho oleja s vysou teplotou dymivosti dame na "nelepivu panvicu" a rozhrejeme skoro na bod dymivosti oleja.

  4. 4

    Filet kozou dole vlozime do rozohriatej panvice a pritlacime - vyrovname podberackou ( alebo ako robia sefovia - rukou) . Vysmazame cca 3 minuty aby sme spravili chrumkavu kozu - crackling.

  5. 5

    Otocime trochu znizime teplotu a dokoncime 2 -3 minuty aj viac, podla hrubky filetu. ( mozeme skusit vydlickou ci sa maso " listkuje") Ked mame teplomer sondu - 63C . Odlozime ako steak na 1-2 minuty dojst.

  6. 6

    Hotovo za 5-6 minut. Ci uz dalej pokracujeme a prikraslime kockou masla alebo dalsou omackou, salatom je na nas, ale mame filet ako z drahej restiky.

Diskusia k receptu

radox1
takto nasucho robim aj ja,akurat na konci hodim oriesok masla a pooblievam ho.nech si z tohto receptu zoberu ponaucenie tí, ktorí ho mucia do suchej piliny.5*
eviana
Niekedy je naozaj menej viac... vynikajúco pripravený losos :)
2010
Vyskusane - chrumkava koza funguje aj s bielou rybou, Barramundi


nyja
Áno, mňam, takto pripraveného lososa máme radi, aj s kožou, narezanou - to bez debaty. Najmilšie jedlo mojej dcéry.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia