Foto: 2010
Jediny problem, vacsinou cim jednoduchsi recept - tym kvalitnejsie suroviny. Dobry steak je 80% o kvalite masa.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Filet kvalitny, cerstvy alebo chladeny. Dokladne osusime papierovou utierkou. Daktori radia ist tupou stranou noza po kozi a vytlacit vlhkost.
- 2
Filet polozime na doskou kozou hore a stedro vmasirujeme sol. Otocime, posolime a pokorenime.
- 3
Dve lyzice kvalitneho rastlinneho oleja s vysou teplotou dymivosti dame na "nelepivu panvicu" a rozhrejeme skoro na bod dymivosti oleja.
- 4
Filet kozou dole vlozime do rozohriatej panvice a pritlacime - vyrovname podberackou ( alebo ako robia sefovia - rukou) . Vysmazame cca 3 minuty aby sme spravili chrumkavu kozu - crackling.
- 5
Otocime trochu znizime teplotu a dokoncime 2 -3 minuty aj viac, podla hrubky filetu. ( mozeme skusit vydlickou ci sa maso " listkuje") Ked mame teplomer sondu - 63C . Odlozime ako steak na 1-2 minuty dojst.
- 6
Hotovo za 5-6 minut. Ci uz dalej pokracujeme a prikraslime kockou masla alebo dalsou omackou, salatom je na nas, ale mame filet ako z drahej restiky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
5*
@jahodka6064 iny kraj iny mrav, tu sa robi tak aby sa dala aj koza zjest ( plus chrani maso pred vysusenim) vola sa to crispy skin salmon - losos s chrumkavou kozou.
Tu je ako to robi Jamie:
www.jamieoliver.com/recipes/fish-recipes/crispy-fried-salmo...
alebo Gordon :
gordonramsaysrecipes.com/09/gordon-ramsays-crispy-salmon/...