Návod na predpečenie cesta
V mojom recepte som popísal že treba cesto predpiecť. Tak tu je návod
Čerešnový trhanec
V sladkej smotane , alebo mlieku rozšlaháme žľtky, cukor sol, a múku. Z bielkou ušlaháme tuhý sneh...
Nátierka Wellington
Jablká ošúpeme, nastrúhame nahrubo a pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Ananás necháme odkvapkať a...
Otvorená raviola s lesnými hubami a so sušenými paradajkami
Ak nemáte čas na dlhé varenie, ale chuť na ravioly tu je, túto rýchlu verziu...
Hubový olovrant
Chutný, ľahký , nenáročný na prípravu. Najradšej ho pripravujem vtedy, keď už máme mäsa vyše hlavy.
Zelerové lievance
Primiešame múku, najemno postrúhaný zeler a na drobno posekané huby. Z cesta sformujeme lievance, ...
Jarná detox polievka zo stonkového zeleru
Zeler umyjeme, nakrájame a pridáme do hrnca, v ktorom máme rozohriaty olej. Vňať si...
Karfiol so strúhankou alebo s kakaom
Ako deti sme ho milovali. A máme ho radi dodnes....
Fazuľkový šalát
Mladá fazuľka sa dá použiť nielen na prívarok a polievky, ale aj na šalát. Je chutná a v kombinácii s inou zeleninou je privedená k dokonalosti....
Hnedá ryža s quinoou, hubami a cuketou
Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept, spozornite! Tento recept na hnedú ryžu s quinoou, šampiňónmi...
Tvarohovo-kalerábová nátierka
Kaleráb je v slovenskej kuchyni často používanou zeleninou. Pripravujú sa z neho polievky, šaláty, rôzne prílohy... Ale vyskúšali ste už z kalerábu nátierku?...
Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...
Grilované ovocné kebaby
Kivi dostalo meno podľa novozelanskeho vtáka, ktorý nevie lietať. Keďže nemá prirodzených nepriateľov, nechcelo...
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Vajíčkovo-zelerovo-kapustový šalát či nátierka
Tento šalát som len tak vymyslela podľa surovín, ktoré mám rada. Dá sa natierať aj...
Rukolová polévka
Z másla a mouky uděláme jíšku, zalijeme ji studeným vývarem a dobře rozmícháme. Pokud nemáte...
Baklažánovo-paradajkové vežičky
Tento recept našla moja mama v nejakom časopise a tak som jej ho spravil.
Cestoviny s redkvičkovou omáčkou
Urodilo sa mi na záhradke veľa redkvičky a ešte viac listov. Nevyhadzujem ich, ale doma...
Krehotinky s rumovou polevou
Maslo, múku, cukor, žĺtky, vanilku a citrónovú kôru v mise rýchlo spracujeme na...
Studený zemiakovo –brokolicový krém
Zemiaky dáme variť so soľou, bobkovým listom a novým korením. Po uvarení ich rozmixujeme ručným...
Vianočný stromček z lístkového cesta
Jedno lístkové cesto na pracovnej doske rozvinieme.
Jednoduchý uhorkovo-paradajkový šalát s cibuľou a balkánskym syrom
Tento šalát si môžete dať ako prílohu k mäsku, ale dá sa spapať aj s opečenou...
Babičkine tortičky
Z múky, masla, cukru, korenia, uvarených žĺtkov a vajca vypracujeme cesto, ktoré...
Polievka Crema Di Funghi
Najemno nakrájanú slaninu a cibuľu orestovať na oleji. Pridať zmes hríbou, soľ, korenie, ...
Slané kartičky
Tento recept mám ešte z oných čias, z roku 1987, taká slaná chuťovečka k vínku....
Najjednoduchšie cookies
Stále som hľadal recepty na jednoduché sušienky, ktoré sú navyše aj zdravé. Recept na prvýkrát...
Jablkovo-chrenový bosniak
Mám rád vôňu a farbu polievok a neváham meniť toto „obyčajné“ jedlo na gurmánsky zážitok. Chce to len odvahu kombinovať chute, improvizovať,...
Žltý hrach s bulgurom
Väčšinou do tohto receptu pridávam viac zeleniny, ale pridala som iba čo bolo doma. ? Namiesto tekvice...
Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....
Slivkové gule s tofu
Do misy najemno postrúhame tofu. Pridáme mlieko, múku, krupicu a strúhanku. Cesto jemne...