
Moje veľkonočné vajíčka
Vždy sa veľmi teším na Veľkú noc - asi preto, že je to príchod nového života,...

Zeleninové čipsy
Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

Domáci chlieb
Tento chlebík ma naučila piecť moja testinka, teda manželova mama. Ked som ho urobila 1x manžel ma...

Sojarik 2010
Receptov na sóju je tu viac, ako má "šaľeny kalapoch". Pre odporcov sóje: sóje -...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Zdenkin zemiakový chlebík
Kvások: V 500 ml teplej vody rozpustíme 2 PL kryštálového cukru a 1 kocku droždia. Necháme...

Kokosovo-tvarohové placky
Bielky vyšľaháme do tuha so štipkou soli. Postupne počas šľahania pridávame práškový a vanilínový cukor...

Zemiaky s tvarohom
Zemiaky uvaríme v šupke, prekrojíme a dáme na 10 minút piecť do rúry vyhriatej na 180°C.

Kôprové zemiaky
Olúpané zemiaky pokrájame na plátky a okoreníme. Na rozpálenej masti prudko opečieme, osolíme, podlejeme...

Paradajkové linguine s bazalkovou omáčkou
Paradajky necháme vysušiť a rozmixujeme na prach. Z preosiatej múky, zo žĺtkov, z olivového...

Vajíčkový krém s mätovou omáčkou
Nad parou vyšľaháme vaječné žĺtky s cukrom, vanilkovým cukrom a zrniečkami z vanilkového struku. Zmiešame...

Demikát zo syru NIVA
Dáme uvariť nadrobno nakrájanú cibuľu, rascu, bujon. Do misky si dáme maslo, papriku korenie soľ a nastrúhaný...

Kuskus s paradajkami a mozzarellou
Kuskus sa dá pripraviť na akýkoľvek spôsob. Jeho výhodou je veľmi rýchla príprava. Tentokrát je...

Polévka řapíkatá se zázvorem a julienne mrkvičkou
Polévky mám ráda, jsou vždy něčím zajímavé.

Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

Mrkvová torta
Očistenú mrkvu a citrónovú kôrku postrúhame. Cukor spolu so žĺtkami vymiešame, pridáme postrúhanú mrkvu,...

Vianočka mnohých chutí
Z prísad pripravíme cesto a necháme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti a...

Polievka Barszcz kurpiowski
Tato polévka pochází z regionu Kurpiowského, v Mazowieckem woj. Nezaměňovat s borščem.

Studená polievka gazpacho s plneným posúchom
Posúch: Múku preosejeme do misy, do prostriedku pridáme rozdrobené droždie, cukor, soľ a zalejeme...

Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, ...

„Kokošky“ - šúľance
Tento recept som sa naučila od mojej babky ktorá mi ho poradila na popolcovú stredu.

Zelerový šalát „zazi“
Zeler zlejeme a mierne vytlačíme zvyšný nálev, nakrájame na rezance. Mrkvu a uhorku očistíme a...

Paprikovo– paradajkové zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, po vychladnutí olúpeme a nakrájame na väčšie kocky. V hrnci na...

Kokosové toliare
Kokos opražíme na panvici bez tuku doružova a necháme ho vychladnúť. Z múky, cukru, ...

Chlebová tehla
Neraz ma prekvapila doma návšteva a nemala som nič upečené. Tomuto sa hovori, čo dum...

Listový šalát na pikantnom cícerovom hummuse
Sušený cícer namočíme aspoň na 12 hodín. Potom vodu zlejeme a dáme variť. Medzitým pripravíme konfitovaný cesnak...

Rýchla „shakshuka“
Rýchlo-raňajky keď máme doma úplne prázdnu chladničku, no aj tak treba niečo zjesť.