Foto: faktja
jedlo chudobných švajčiarskych pastierov s kapustovým šalátom a´la ja...:-)
6
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
zemiaky a zeler dám variť v šupke...
-
2
než sa varia nakrájam kapustu...
-
3
celkom krátko ju sparím aby troška zmäkla...
-
4
syr nastrúham (polovicu najemno a polovicu na hrubšie), zemiaky a zeler očistím, roztlačím ako na kašu a zmiešam s vajíčkami a 3/4 syra, osolím a okorením...
-
5
v dlaniach tvarujem placky a smažím na oleji...
-
6
každého švihúňa posypem zvyšným syrom a dám zapiecť do trúby...
-
7
do kapusty išli dve cibule a kyslá smotana vyšľahaná so soľou, čiernym korením a nálevu z uhoriek...dobrú chuť...
Diskusia k receptu