Foto: elixir
Niečo veľmi jednoduché a nesmierne chutné, keď sa podarí zohnať chuťovo plné a voňavé ovocie... Takže, na privítanie jari. :)
príprava
Postup
-
1
Umyjeme ovocie. Očistíme si mandarínku a každý mesiačik prekrojíme na polovice. Nakrájame si hrušku, ktorú sme predtým zbavili jadierok. Napicháme na špáradlá po tri časti z ovocia.
- 2
Zmiešame si čokoládu s rumom v pomere 4:1. (Kto nechce rum, môže vynechať). Zmes dáme do misky.
- 3
Potom do nej naukladáme aj všetok ovocný "mini špíz". Kde-tu povkladáme čokoládové ozdoby (alebo tabličky čokolády nakrájané na plátky) a mätové listy.
- 4
Ovocie podľa chuti máčame v čokoládovej zmesi. Premenovala som ich na plnohubky, lebo každý mini špíz môže smerovať k ústam len raz a musí spraviť hrče za ušami. Od úst už musí ísť prázdne špáradlo. :) K tomu servírujeme slnečné lúče a vyhrievame sa ako mačky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu