
Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

Môj ovocný šalát
Ja pripravujem z ovocia ktoré mám uskladnené v mraziaku+ čerstvé ovocíčko. Tento krát som mala pripravené ovocie...

Pizza špenátovo-hrušková s chilli
Túto pizzu dávnejšie robil J. Olivier a keďže som mala dobré hrušky rozhodla som sa ju vyskúšať....

Tvarohové knedličky
V lete, kedˇje v záhrade rôzne ovocie ako maliny, jahody, slivky marhule robievam pomerne často knedličky zo...

Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami
Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...

Jarné zemiačiky
Nakrájanú cibulu opražíme na olivovom oleji, potom pridáme nasekanú jarnú cibuľku. Osolíme, okoreníme,...

Anízový chlebíček
Ako jeden z mojich prvých poriadnych koláčov som upiekla anízový chlebíček. Je veľmi jednoduchý, úsporný...

Baklažán dusený v miso omáčke
Rôzne obmeny tohto receptu sú v Japonsku veľmi obľúbené. Okrem baklažánu tvorí hlavnú zložku miso, ...

Svieži šalátik
Recept mám z časopisu, niektoré suroviny som zmenila a niektoré pridala :) Každopádne je veľmi dobrý,...

Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...

Obložený cesnakový sendvič s karamelizovanou cibuľou
Najskôr pripravíme kvások na sendvič tak, že zmiešame droždie, 150 ml vody, cukor s troškou múky...

Fazuľová nátierka so syrom, s cesnakom a orechmi
Ak vás už nudia tradičné nátierky na raňajky či desiatu, tak určite vyskúšajte túto z konzervovanej...

Sweety bagetka
V minulosti som vyvíjal pre jednu spoločnosť produkty studenej kuchyne... jednou z požiadaviek bol aj...

Srnčí hubový chrbát
Pokrájané rožky namočíme do mlieka a potom vyžmýkame. Sušení huby umyjeme a necháme v pohári s vodou,...

Indický kečup
Jablká upečieme nasucho, vychladnuté očistíme, pokvapkáme šťavou z červenej repy, pridáme ocot, prelisovaný...

Ravioly s tekvicovou plnkou
... ďalšie využitie tekvicového pyré (http://varecha. pravda. sk/recepty/tekvicove-pyre- fotorecept/19650-recept. html)

Nízkotučná pórová polievka
Výborná krémová pórová polievka pre tých, ktorí držia líniu. Dobrú chuť.

Bylinkovo– reďkovková nátierka
Vajcia olúpeme a nasekáme nadrobno, reďkovky umyjeme a nastrúhame nahrubo.

Cesnaková polievka
Nezaberajú lieky? Skuste zázračný cesnak. Typický cesnakový zápach, ktorý mnohých z nás odrádza, spôsobujú sírne...

Mangovo-avokadova salsa
Tento recept je velmi jednoduchy na pripravu a da sa pouzit ako priloha ku grilovanej rybe alebo...

Amylové rezy
Recept mám ešte z doby keď som chodila na kurzy varenia, je to rýchly koláč keď...

DIA kefírové nepečené bábovky
Tento recept som objavila na internete zaujal ma tak som ho vyskúšala, skúste aj vy.

Zemiakový šalát s mätovou majonézou
Suroviny na nálev vyšľaháme spolu s 2 PL vody. Zemiaky dôkladne umyjeme, ošúpeme, nakrájame...

Slivkový chlebíček
Maslo rozmiešame s cukrom. Pridáme nakrájané slivky a vajcia. Nakoniec vmiešame múku a prášok do...

Placky *čo chladnička mala*
viac ingrediencií a z každej len malé množstvo. Čo s tým? ...

Givec
Toto jedlo mam velmin rada a casto ho robim hlavne v lete ala da sa jest hocikedy...

Skordalia s fazuľovými lúskami
Skordalia je řecký dip k různým masům i zelenině. Řekové ji připravují z brambor, nebo...