
Bryndzové štvorčeky s vločkami
Chceli sme si s dcérkou pripraviť naše obľúbené bryndzové pečivo. No akosi nám došla múka...

Hríbové knedličky s gorgonzolou
Žemle pokrájame na tenšie plátky, osolíme a okoreníme a zalejeme horúcim mliekom. Huby pokrájame na...

Tvarohovo-syrový koláč so špenátom a paradajkami
Z hladkej celozrnnej (alebo obyčajnej bielej) múky, nasekaného vychladeného masla a 1 čl soli rukami rýchlo...

Bombašky
Neviem čo by som Vám k tomuto receptu povedala. Asi len popriať šťastie a dobrú chuť....

Žihľavová praženica
Žihľava je veľmi zdravá bylinka, ktorá sa môže v kuchyni použiť rovnako ako špenát. Veľmi...

Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...

Cuketová lodička s plnkou ratatouille
Cuketu očistíme, prekrojíme na polovičku a vydlabeme vnútro. Povaríme v osolenej vode asi 5 minút....

Chrumkavé pralinky
Čokoládu necháme rozpustiť vodnom kúpeli a dochutíme ju vanilkou. Keksy nalámeme na malé kúsky, orechy...

Snídaňové kynuté pečivo
Do mísy rozdrobíme droždí nebo nasypeme sušené, přidáme lžičku cukru, 3 lžíce mouky a trochu...

Sójové rezance v pivovom cestíčku
toto je obdoba kuracích raráškov alebo lyžičkových rezňov

Zemiakové rezne plnené kelom
Umyté zemiaky uvaríme, ošúpeme popučíme, pridáme múku soľ vajce a spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na osem...

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Vaječné karbonátky
Na panvici speníme na oleji PL hladkej múky, prilejeme polovicu mlieka, zamiešame, dolejeme zvyšok...

Pasta in bianco olio e permigiano
Výborný slaný dezert alebo hlavné jedlo. S aktuálnou omáčkou:) Dúfam že pomôžem pri vymýšľaní nových receptov z medvedieho...

Tvarohová nátierka s fetou a medvedím cesnakom
Tvaroh a fetu rozmrvíme, vymixujeme najemno tyčovým mixérom, alebo metličkou, postupne pridávame olej, ...

Červená rýže s karfiolem
Červená rýže je perfektní nejen jako příloha, ale má mnoho dalších způsobů využití. Záleží...

Slivky pod čokoládovým cestom
Recept mám z nového Záhradkára, podľa obrázku sa mi zapáčil a tak som ho hneď vyskúšala....

Tekvicovo-bryndzový závin
Recept sme vymysleli spolu so synom, tento rok máme veľa tekvíc, tak sme ich skúšali...

Francúzska torta
Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Tortovú formu dobre vymastíme a vysypeme ju cukrom. Nabok...

Špenátová polievka s Tofu bazalka
Na rozpustenom masle opražíme najemno posekanú cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak, ...

Mafiny s quinoou a so špenátom
Príprava mafinov z quinoy nabitej vápnikom a bielkovinami je veľmi rýchla. Môžete ich podávať samostatne alebo...

Grécky šalát
Výborný syr feta využívajú Gréci vo svojej kuchyni stáročia. Vyrábajú ho z čerstvého ovčieho a kozieho mlieka....

Mangovo-avokadova salsa
Tento recept je velmi jednoduchy na pripravu a da sa pouzit ako priloha ku grilovanej rybe alebo...

Zeleninové čipsy
Vyskúšali ste už niekedy zeleninové čipsy? Sú naozaj vynikajúce....

Zelenina v bešamele s vajcami
Zeleninu nakrájame na drobné kúsky, zalejeme ju trochou vriacej vody a dusíme domäkka. Z masla...

Oblátkové figové rezy
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a postupne doň zašľaháme cukor. Vmiešame nadrobno nakrájané figy a mleté...

Hobak-juk – tekvicová hustá polievka (kaša) s ryžovými knedličkami
Pokrájajte tekvicu a vyberte jadierka. Tekvicu nakrájajte na menšie kúsky. Dajte pariť 20 minúť do...