
Kysnutý makový závin
Žiadne váženie múky na cesto, pomôckou je hrnček. Výsledok prekvapí, takýto závin môže byť aj na vašom stole hoci aj na Vianoce....

Medovníky z časopisu z roku 1997
Tieto medovníky robíme už roky a sú pre nás najlepšie. Ak ešte nemáte, kľudne sa...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Trojtretinové zemiaky s bryndzou
Bryndza - tento mikrobiálny fenomén, unikátny patent prírody, prírodná konzerva, ktorá zachováva všetky pôvodné...

Slané rožky krútené
Takéto rožky sa u nás robia pre väčšiu spoločnosť, povedzme kedˇ sú prípravy pre svadbu, ale...

Cheesecake s malinami
Príprava korpusu: Do mixéra nasypte nalámané sušienky a zalejte rozpusteným maslom. Dôkladne rozmixujte a vzniknutú zmes pomocou...

Orechové rezy s tvarohovo-jogurtovým krémom
Nepresladené, ľahké, orechové krémové rezy, ktoré som upiekla len z toho, čo bolo...

Zemiakovo-cukinový nákyp
Tento nakyp je u nas dost oblubeny. Robievam ho castejsie ked mame vacsie mnozstvo cukin.

Brokolicové palacinky
Pretože sa z mojej dcérky stala vegetariánka, pripravila som, pri jej poslednej návšteve, ...

Bravčová pečeň na prírodno s prílohou zo skaramelizovaného jablka a cibule
Ohlásila sa mi návšteva a mladý miluje bravčovú pečeň na prírodno a na rýchlo ako minútku...
Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Rýchle knedličky aj pre nešikovných
Ráda odbebírám časopis "Pošli recept" a jednou jsem tam našla tyhle výborné a opravdu rychlé knedlíky, ...

Zeleninovo-syrová nátierka alebo dip
Jednoduchá ľahká nátierka bez tuku, tým myslím bez masla, lebo syr nejaký ten tuk obsahuje,...

Zimný teplý šalát
Tekvicu, surovú cviklu a tofu nakrájame na kocky. Z olivového oleja, javorového sirupu, ...

Cuketové placky s fetou, mätou a limetkou
Tieto placky sú momentálne u nás TOP. Fantázia, povedal manžel. Recept je podľa Nigelly...

Tekvicové rizoto
Skončila jeseň, keď tekvice dozrievajú sú najkvalitnejšie a je ich hojne. Tekvica je obľúbená v...

Medium kačacie prsia s čínskou zeleninou
Tento recept som našiel na blogu Adama Suchona na stránke SME, keď som si chcel doma...

Pečené rebierka marinované v čiernom pive
Rebierka nakrájame na porcie a pridáme všetky ingrediencie, premiešame a dáme piecť na 160 °C domäkka.

Musaka z baklažánu a paradajok
špecialita Balkánu, veľmi chutná , najmä s cesnakovým posúchom

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Domáca panna cotta
Raz som ju chcela skúsiť "vyrobiť" - skúsila som - chutila. Ak máte chuť na...

Polievka z hovädzích chvostov
Kosti a chvosty umyjeme, chvosty naporciujeme sekáčikom asi na 2–3 cm hrubé kusy, dáme ich do...

Lahodný veľkonočný baranček
Keďže som barančeka len teraz dokončila, nedalo mi a rozhodla som sa aj keď...

Torta-kávový ježko
táto torta je u nás veľmi obľúbená, pečieme ju na rodinné oslavy, dá sa obmieňať cesto aj...
Druhy jedál
Bezmäsité jedlá
Mäsité jedlá
Cestoviny
Exotické jedlá
Huby
Nápoje
Ovocné
Pizza
Podľa prípravy
Rýchle jedlá
Syry
Zelenina
Zemiaky