Foto: dvorka
V kuchyni na stene mi visí kalendár so zdravými receptami a dnes keď som išla variť na obed žltú strukovú fazuľku, všimla som si Zobraziť celý popisV kuchyni na stene mi visí kalendár so zdravými receptami a dnes keď som išla variť na obed žltú strukovú fazuľku, všimla som si že tam je z nej stroganov. Skúsila som a neľutujem. Ja môžem fazuľku na tisíc spôsobov...
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
300 g alebo žltá |
|
1 ks |
|
1 lyžica |
|
4 ks |
|
3 lyžice |
|
5 lyžíc |
|
2 lyžice na zahustenie |
|
250 ml alebo smotana |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Fazuľku umyjem, odstrihnem konce a nastrihám na 3 - 5 cm kúsky. Cibuľu nakrájam na drobno a uhorky kyslé na kocočky.
-
2
Na troške oleja osmahnem cibuľku do sklovita, primiešam k nej fazuľku, opečiem a potom dusím 10 minút pod pokličkou bez pridania vody, fazuľka pustí vlastnú šťavu.
-
3
Pridám horčicu, kečup, uhorky, premiešam a až teraz pridám asi 150 ml vody. Dusím pod pokličkou 10 minút. Zatiaľ si načistím zemiaky a dám piecť.
-
4
Už je všetko fajn mäkké. Poprášim dvoma lyžicami hladkej múky, pridám korenie biele a kurkumu a trocha soli. Zalejem mliekom, kto chce môže smotanu. Zamiešam a zas dusím pod pokličkou 5 minút.
-
5
Hotovo.
-
6
Zemiačky opečené, stroganov uvarený. Bolo to fajn, aj vám prajem dobrú chuť.
Diskusia k receptu