Krém s malinami a ovsenými vločkami

Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Krém s malinami a ovsenými vločkami
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

350 g
150 g
100 g
250 g
80 g
250 g
200 g
3 ČL




Postup

  1. 1

    Maliny umyjeme a necháme osušiť. Na panvici pripravíme karamel z medu, pridáme maslo a podlejeme červeným vínom. Zredukujeme a necháme vychladiť.

  2. 2

    Potom pridáme maliny a marinujeme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh, jogurt a jemne premiešame. Z jednej lyžice kryštálového cukru pripravíme karamel a vsypeme doň ovsené vločky. Premiešame s karamelom, odstavíme a necháme vychladnúť.

  3. 3

    Do pohárov vrstvíme maliny, smotanovo–tvarohový krém a nakoniec posypeme rozdrvenými ovsenými vločkami a ozdobíme mätou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia