Krém s malinami a ovsenými vločkami
Jozef Paugsch
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
sous chef hotela Hviezdoslav v Kežmarku, 20. júla 2014
Foto: Robert Hüttner
6
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
25 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Maliny umyjeme a necháme osušiť. Na panvici pripravíme karamel z medu, pridáme maslo a podlejeme červeným vínom. Zredukujeme a necháme vychladiť.
- 2
Potom pridáme maliny a marinujeme. Šľahačkovú smotanu vyšľaháme s vanilínovým cukrom, pridáme tvaroh, jogurt a jemne premiešame. Z jednej lyžice kryštálového cukru pripravíme karamel a vsypeme doň ovsené vločky. Premiešame s karamelom, odstavíme a necháme vychladnúť.
- 3
Do pohárov vrstvíme maliny, smotanovo–tvarohový krém a nakoniec posypeme rozdrvenými ovsenými vločkami a ozdobíme mätou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu