Medové kocky
Medové kocky

Bezlepkové medové kocky s marcipánom

novalim - fotkanovalim, 8. decembra 2023. Komerčný recept.
Bezlepkové medové kocky s marcipánom
Foto: novalim

Z nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy. Máme však pre vás aj ďalší tip, ako využiť toto Zobraziť celý popisZ nášho bezgluténového chladeného medového cesta pripravíte voňavé medovníčky, marlenku či medové rezy. Máme však pre vás aj ďalší tip, ako využiť toto obľúbené tradičné cesto bez lepku. Upečte si z neho pláty, pridajte marcipán a ovocný lekvár, nakrájajte a vianočná pochúťka je na svete. Ako vždy, s nami napečiete rýchlo, dobre a jednoducho.
Zdroj: www.novalim.sk

12-15
porcií
30 (+ odstátie) minút
príprava
12 minút
na 160 °C

Suroviny

1 bal.
150 g
zopár PL (napr. malinový, ríbezľový, atď.)
150 g
30 g (alebo iný)




Postup

  1. 1

    Chladené medové cesto vyberieme z chladničky a necháme ho pri izbovej teplote asi pol hodinu povoliť. Potom ho ručne rozmiesime, aby bolo tvarovateľné. Na pracovnej doske, ktorú sme zľahka pomúčili bezlepkovou múkou Promix, medové cesto vyvaľkáme na obdĺžnik s hrúbkou asi 5-7 mm. Zarovnáme okraje a plát medového cesta upečieme na plechu s papierom na pečenie vo vopred vyhriatej rúre na 160 °C asi 12 minút.

  2. 2

    Po dopečení necháme cesto vychladnúť do vlažna, potom ho prerežeme, aby sme dostali 2 rovnako veľké pláty (prípadne orežeme do sucha opečené okraje).

  3. 3

    Jeden plát cesta potrieme lekvárom, naň potom položíme marcipán, ktorý sme vyvaľkali presne na veľkosť medových plátov. Prikryjeme ho druhým plátom cesta, ktorý sme spodnou stranou tiež potreli lekvárom.

  4. 4

    Takto pripravené naplnené pláty zaťažíme aspoň na hodinu-dve drevenou doskou. Potom ich nakrájame na kocky veľké asi 2,5 x 2,5 cm, poukladáme na mriežku a pooblievame roztopenou čokoládou zmiešanou s tukom. Na povrchu ich môžeme ozdobiť cukrovými ozdôbkami alebo zo zvyšku marcipánu vykrojenými ozdôbkami. Medové kocky necháme na mriežke úplne zaschnúť.

Diskusia k receptu