
Nepečený čučoriedkový koláč
Tento recept sa pôvodne volá tartaletky s čučoriedkovou plnkou. ale kedže nemám doma tartaletkové formičky, ...

Jarná fazuľová polievka
Na oleji opražíme nadrobno nakrájaný pór, papriku, cesnak a paradajky.

Kačacie stehná s kvakou
Kačacie stehná potrieme soľou a čiernym korením a vložíme do veľkého hrnca. Pridáme zeleninu pokrájanú na...

Zeleninové pánvičky
Skvělé kombinace zeleniny, těstovin, hub, kuřecího masa, bylinek, oliv, brambor ......

Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Dvojfarebný ríbezľový koláč
V jednej miske pripravíme tmavé, v druhej svetlé cesto dôkladným premiešaním všetkých surovín.

Teplý slivkový koláč s marcipánom
Moc príjemný spôsob ako zužitkovať slivky a pochutnať si na jesennom koláčiku. A ako sa píše...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Doma pečený chlieb ku šťavnatej hovädzej špičke
Týmto mojim rcp na domáci chlebík vzdávam hold a úctu mojim učiteľom bez pedagogického vzdelania. Babičke...

Zeleninový šalát s bylinkami a Lučinou
Raz za čas sa dostanem k poctivým domácim vajíčkam a vtedy ich treba čo najlepšie zúžitkovať...

Tirolské zemiaky
Naozaj fantastické zemiaky. Slaninka, cibuľa, cesnak - všetko tam je. K tomu volské...

Losos so zeleným korením
Ve velké pánvi či kastrolu rozpustíme máslo, přidáme cibulky či šalotky nakrájené najemno a smažíme na...

Bezlepkový mrkvový koláčik
Obľúbené mrkvové koláčiky môžeme urobiť aj zaujímavejšie... a chutia vždy.

Pečená krkovička na cesnaku
Bravčovú krkovičku zviažeme špagátom. Opečieme na panvici dozlatista. Osolíme, okoreníme a potom upečieme v...

Pena z kuracej pečene
Je výborná na hrianky či opečené toasty. Raz, keď sme pozerali Taliana, robil tento...

Pestrý zeleninový tanier
Zeleninu podľa potreby uvaríme, najlepšie každú extra, aby sme dodržali rozdielny čas varenia. Necháme...

Cestovinové timballo
Toto timballo je cestovina zapecena v listkovom ceste. Cetovina je ochutena omackou z besamelu, hribov, sunkou, mozzarellou...

Odpaľované venčeky bez lepku
Odpaľované venčeky bez lepku sú zákuskom, ktorým všetkých ohúrite. A verte nám, že odpaľovaného cesta sa vôbec netreba báť....

Mrkvovo brokolicové lasagne
Je to recept z časopisu. Zapáčil sa mi tak som ho vyskúšala a trošku doplnila surovinami ktoré...

Slepačia polievka+šalát
Veľmi ľúbim slepačiu, či hovädz. polievku a aj šalát krorý si urobím z uvarenej sliepky

Hrianka s tuniakom
Ako malá som hrávala s rodičmi spoločenské hry a počas toho mamka robila hrianky. Veľa hrianok....

Dvojfarebné hrebienky
Dlouho jsem se na ten recept dívala do receptů, které mi přišly meilem a říkala...

Kapusta so slaninkou, alebo víkendový frištik
Od detstva si pamätám, že v nedeľu musela byť uvarená kapusta a v nej slaninka...

Klíčkový salát
Klíčím, co klíčit jde. Pokaždé jinou směs. Teď padla volba na pšenici, čočku,...

Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
Z Universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby....

Bravčové kotlety v kastróle
Bravčové mäso nepoužívam často, ale tentokrát som urobila výnimku. Tieto kotlety sú rýchlo hotové a chutia....