Foto: ana95
U nás mal tento koláč veľký úspech :-)
20 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
200 g |
|
80 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
Plnka: | |
1 kg |
|
100 g |
|
500 ml |
|
1 bal |
|
200 ml |
|
Posýpka: | |
1 bal |
|
1 ČL |
|
25 g |
|
30 g |
|
50 g |
|
Postup
-
1
Všetky suroviny na cesto si spolu vymiešame. Dáme na 15 minút do chladničky. Cesto si vyvaľkáme podľa tortovej formy s 2 cm okrajom .
- 2
Plnka: Slivky si odkôstkujeme a prerežeme napoly. Dáme do hrnca, pridáme cukor, 300 ml džúsu a dusíme do mäkka. V 200 ml mlieka rozmiešame puding a pridáme ku slivkám. Vznikne nám slivkový puding. ( výborný ). Plnku vylejeme na cesto dáme posýpku a pečieme na 180 °C asi 30 minút .
- 3
Posýpka: Rozpustíme si maslo a všetko ostatné ku maslu zamiešame a medzi prstami si vytvoríme posýpku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
V 300ml najprv varíš slivky a vo zvyšných 200ml rozmiešaš pudingový prášok, vyleješ k variacim sa slivkám a urobíš puding. Teda dokopy 500ml.
ale na rozmiešanie pudingu je tam 200ml mlieka v postupe nie džúsu
Aha, už vidím. Ja by som teda urobila, ako som napísala, mlieko by som k slivkám nedávala.