Foto: evani
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Vypracujeme si cesto z múky, kypriaceho prášku, trstinového cukru, sódy bikarbóny, potom pridáme rastlinné mlieko, olej. Snažíme sa dosiahnuť konzistenciu nie príliš hutnú.
- 2
Vylejme na plech, potom nastrúhame jabĺčka, zmiešame s cukrom, necháme postáť. Dve-tri jablká som si ošúpala a nakrájala na plátky a poukladala na cesto. Po pol hodinke vytlačíme z postrúhaných jabĺk všetku štavu a poukladáme rovnomerne na cesto. (Ja som štavu použila na zriedenie cesta).
- 3
Dáme koláčik piecť na cca 45 minút na 180 stupňov. Vyberieme. Čokoládu si rozpustíme s kokosovým olejom a vylejeme na vychladnutý koláč. Dáme do chladničky, kým stuhne čokoláda.
- 4
Zo svojej skúsenosti, možem povedať, že koláčik chutí ešte lepšie na druhý deň, keď sa trochu"rozoberie". Takže ak vám vydrží do dalšieho ďna, tak do toho :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
na aky plech? Nie je tej muky vela?