
Marinované tofu na fazuľke s ryžou
Tento recept mám od mojej veľmi dobrej kamarátky (na vareche prezývka: merry17 - má veľmi dobrý recept...

Tradičné šišky netradične
Tradičné šišky môžete pripraviť aj trošku netradične, ak sa odvážite vyskúšať tento recept. Nemusíte sa...

Paradajková polievka
Do hrnca dame zohriat olej. Pridame rimsku rascu, gulate korenie a nakrajany cesnak. Poprazime...

Kapustový šalát s orechami a žeruchou
Žeruchy som nasiala driečne, tak šalátikujem. Recept som našla na nete...

Kravská hrudka z mlieka z mliečneho automatu
Výborný syr vhodný na nakladanie , do šalátov, alebo len tak na jedenie .

Strukovinový šalát s hubami a kyslou kapustou
Šalát plný zdravia z červených fazulí, šošovice, šampiňónov a kyslej kapusty zakvapnutý olejom a octom....

Gaštanové cupcakes
Recept na gaštanové cupcakes pre lenivých, kto je šikovnejší, či snaživý, môže si pyré...

Bylinková nátierka
Na rodinných oslavách sa u nás často vyskytujú nátierky, tak som hľadala nejakú, čo sme...

Minestrone s quinoou
Recept som našla minulý týždeň na stránke inspiracie. sk a keďže sa ohlásil syn vegetarián na víkend,...

Pečené cherry paradajky
Ak máte ešte posledné cherry paradajky v záhradke, tak šup s nimi na plech do...

Orechový encián
Rýchly obed pre tých, ktorí obľubujú nenáročnú prípravu a diétnejšiu stravu.

Biela kapustová polievka
Pripravíme si vývar z kociek zeleninového bujónu pridáme bobkový list a borievky . Zatiaľ si nakrájame kapustu...

Cesnaková polievka/Aïgo bouïdo
Nejde o polievku typickej cesnakovej chuti. Takže ak hľadáte chuť cesnačky, alebo sa chystáte po...

Baklažánové rolky
Baklažány očistite, nakrájajte na podlhovasté plátky a osmažte. V miske zmiešajte strúhanku s nastrúhaným parmezánom...

Zemiakové placky s kalerábom
Nedávno na Varechu bol pridaný recept na zemiakové placky bez múky a od vtedy som pár krát...

Tofu so zeleninovou cestovinou
Syr tofu nakrájame na kocky a vložíme do sójovej omáčky pomiešanej s vegetou a korením. Necháme pol hodiny odstáť....

Šošovica na prírodno
Tento recept mám z Grécka - ostrov Karpathos, kde som pracovala. Je jednoduchý a chutný....

Smáženky podľa babky Žofky
Je to skutočné nebíčko v ústach. Hmota je polovica zemiakov a polovica gaštanov. Teraz to...

Špaldovo-pohánkové sušienky
Tento recept som našla na stránke mimibazar. sk. Zaujal ma, lebo tam idú pohánkové vločky...

Sladký camembert
Camembert robím buď grilovaný s brusnicovou omáčkou a pečenými baby zemiakmi alebo takto. Táto príprava mi...

Kelové (pre českú kuchyňu kapustové) soté
Kúpila som lacný kel, no akosi som si opäť neuvedomila, že synov mám už mimo...

Banánovo-škoricový chia raw puding
Zdravý, chutný a plný výživných látok, ktoré vám doplnia energiu :)

Ovocný tanier-prvá výstraha
Dnes večer som sa postavila na váhu. To je veta oznamovacia, ale nechcite vediet,...

Tarator
Recept je z Bulharska, ale prispôsobený na naše pomery. Bulhari majú fantastické kyslé mlieko, ...

Torta s mousse au chocolat
Tak na minulú oslavu narodenín mojich starkých som si vymyslela takúto tortu. Recept na mousse mám...

Špenátovo-tvarohové cannelloni
Cannelloni sú valcový typ cestovín zvyčajne podávané zapečené s náplňou a zakryté omáčkou. Populárnou náplňou sú...

Tip na raňajkový šalát
Práve ho raňajkujem, tak využijem čas a podelím sa s vami :) pre mňa je kombinácia...

Staré zemiaky ako nové a vyprážaný sírovec
Nové zemiačiky ešte nie sú, ale aj staré môžu chutiť ako nové. K nim som vyprážala sírovec - krásne žltá huba, ktorá rastie na listnatých stromoch....

Dip z pečeného cesnaku a bielej fazule
Chutná ľahká nátierka z pečeného cesnaku, olivového oleja a rozmixovanej bielej fazule. ochutená citrónom, ...

Grilovaná cvikla s kozím syrom
Cvikla, ktorá môže byť netradičnou prílohou k mäsu alebo ľahkou večerou.

Cestoviny s bielou kapustou a so zelerom
Tento recept mam od mamky, len som ho trochu pozmenila, pridala som aj zeler, čo ona nezvykla, ale potrebovala som ho použiť....

Kabak mücver
Kabak mücver sú turecké placky z cukety, mäty piepornej, petržlenovej vňate, , kôpru,...

Mozzarellovo-špenátové mafiny
Špenát opražíme na oleji s cibuľkou a cesnakom. Do vychladnutej zmesi zamiešame vajíčka, dochutíme soľou, korením....