Foto: jenni
V poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle.. a
to z celkom jednoduchého dôvodu. Sú ľahké, nenáročné na prípravu a Zobraziť celý popisV poslednej dobe som si zamilovala dezerty do pohárov, parfait, cheesecake-y, trifle.. a
to z celkom jednoduchého dôvodu. Sú ľahké, nenáročné na prípravu a veľmi efektné,
pokiaľ chcete pohostiť náročných gurmánov, ktorí si potrpia nielen na chuť jedla, ale aj
na jeho pútavý vzhľad. Dezert máte pripravený dopredu a nemusíte sa trápiť s
prípadným krájaním koláčika. :) Tak dobrú chuť!
www.dontbefakebakesomecake.sk
porcie
príprava
Suroviny
Krusta: | |
1/2 - 3/4 hrnčeka |
|
2 PL |
|
1 1/2 PL |
|
Cheesecake vrstva: | |
3/4 hrnčeka |
|
1 PL |
|
1 1/2 PL |
|
2 - 3 PL |
|
1 PL |
|
1/2 ks |
|
štipka |
|
Ovocné želé: | |
500 g |
|
6 ks |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Deň pred prípravou dezertu si namočíme kešu do vody. Na druhý deň vodu zlejeme. Pozor, namáčame iba kešu, pre tých, ktorí sú zvyknutí na to, že sa namáčajú aj orechy na „krustu“ / korpus, tentokrát orechy nenamáčame.
- 2
Najprv si pripravíme korpus. Vlašské orechy zmixujeme na jemno, preložíme do misky, pridáme rozpustený kokosový olej a javorový sirup, kto chce môže dosladiť o trochu viac a všetky suroviny spolu vymiešame. Masa by nemala byť riedka, mala by skrátka držať pokope, skrátka, aby bola taká hutnejšia.
- 3
Masu, ktorá tvorí korpus rovnomerne prerozdelíme do 4 menších sklenených pohárov a utlačíme na dno každého pohára, aby ste nemali nejaké medzere, prázdne miesta, vzduchové bubliny a pod.
- 4
Pripravíme si kešu vrstvu. Zliate kešu dáme do mixéra, pridáme mandľové mlieko, štipku soli, javorový sirup, vyškrabané vnútro z vanilkového struku, pridáme rozpustený kokosový olej a citrónovú šťavu. Všetko spolu vymixujeme do hladkej hmoty, ktorú budeme vrstviť na spodnú vrstvu. Cheesecake vrstvu rozdeľujeme rovnomerne do 4 sklenených pohárov a rovnako ako pri spodnej vrstve, snažíme sa, aby sme v tejto vrstve nemali nijaké voľné miesto a pod.
- 5
Na záver si pripravíme rebarborovo-jahodové želé na vrch dezertu. Rebarboru očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Rebarboru dáme do hrnca, podlejeme trochou vody, pridáme lyžicu domáceho vanilkového cukru a dusíme do mäkka. Rebarboru necháme trochu vychladnúť, preložíme do mixéra, pridáme nakrájané jahody a javorový sirup a vymixujeme. Toto „želé“ vrstvíme do pohárov, ak vydá tak celkom doplna. Pohár môžeme ozdobiť lístkami bazalky alebo jahodami. Poháre dáme na nejaký čas do chladničky a krátko pred konzumáciou vyberieme nech nie sú celkom studené. Dobrú chuť vám želám!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@dr a @kukulienka71 ďakujem :)
Šikuľka :)))))))