Jablkový crumble

miomatka - bez fotkymiomatka, 27. júla 2014
Jablkový crumble
Foto: miomatka

Veľmi rýchly, chutný recept a ešte aj zdravý ;-)

2
porcie
25 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

4 - 5 ks
100 g (napr. tie, ktoré zostali po príprave orechového mlieka)




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpeme a nakrájame na malé kúsky. Uložíme ich do zapekacej misky a posypeme škoricou.

    Jablkový crumble - obrázok 1
  2. 2

    V miske si zmiešamie zvyšok orechov po príprave orechového mlieka, ovsené vločky, múku, med a kokosový olej a uložíme vrstvu vzniknutej posýpky na jablká.

    Jablkový crumble - obrázok 2
  3. 3

    Dáme zapiecť do teplovzdušnej rúry na 170 °C na 20 minút.

Diskusia k receptu

ilusa
ja to vyskusam,ale bez muky,radsej dam viac vlociek a orechov,potom napisem
ilusa
Prepac mi to@miomatka ,naozaj som trochu prisposobila,namiesto muky som dala viac orechov a pridala som trochu susenych brusnic,ale napad je samozrejme tvoj.A chvalim ta,take jednoduche a take dobre a pravdaze zdrave

bubaya
Poznám tento recept od kamarátky zo Švédska, jediný rozdiel je, že sa pečie na plechu, dlhšie ako 20 min. a polieva sa to rozpusteným maslom. Podáva sa horúce s vanilkovou zmrzlinou a je to úžasný chutný dezert. Ja do toho dávam hrozienka, alebo sušené slivky ak mám,Toto urobím deckám na raňajky, budú sa oblizovať až za uši. Ďakujem za ideu.
bubaya
PS: jablká sa v švédskom recepte krájajú na hrubšie plátky. ak by to niekto chcel skúsiť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia