Jahodová torta

betka11 - bez fotkybetka11, 4. augusta 2012
Jahodová torta
Foto: betka11

Inšpiráciu som si dovolila prevziať od zirafninky a neľutujem.

12 - 16
porcií
3hod. minút
príprava
35-40min. minút
na 150 C °C

Suroviny

4ks
120g
96g
24g
4PL
JAHODOVÁ PLNKA:
1kg
10g
do 1L
BIELA PLNKA:
300g
2 X 200ml
2 plátky
na ozdobu
podľa chuti
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    S prísad na cesto si upečieme korpus vo forme veľ.26cm.Necháme vychladnúť.

  2. 2

    S celkového množstva jahôd som si odobrala na "ozdobu" 8 pekných a prekrojila na polovicu.Zvyšné som rozmixovala, doliala vodou do celkového množstva 1L.S tohto množstva som si odobrala asi 1dl.Rozmixované jahody som naliala do kastrólika pridala som hnedý cukor podľa chuti a citrónovu šťavu na zvýraznenie chuti.Keď masa začala vrieť rozmiešala som v odobratej vode agar agar a vmiešala som do jahodovej masy.Nechala som prevrieť asi 2min. a nechala chvílu chladnúť.Mierne prechladené som naliala na vychladený korpus ktorý zostane vo forme.Rozotrela som rovnomerne po celom obvode a nechala vychladnúť.

  3. 3

    Plátkovú želatínu si namočíme do studenej vody asi do 1dl.Tofu si rozmixujeme, pridáme cukor a citrónovu šťavu podľa chuti.Vychladenú sójovu šlahačku si nalejeme do väčšej nádoby a vyšlaháme do tuha.Odoberieme si na konečné zdobenie asi 2dl.Zľahka vmiešame rozmixované tofu.Želatínu si vytlačíme s vody a prehrejeme na slabom ohni nevaríme,odoberieme trochu šlahačkovej masy a vmiešame do prehriatej želatíny.Vmiešame do cellej šlahačkovej masy a navrstvíme na vychladnutý jahodový korpus ktorý je stále vo forme.Vyrovnáme a dáme vychladiť.Dozdobíme zvyšnou šlahačkou a pokrájanymi jahodami.

    Jahodová torta - obrázok 3
  4. 4

    Preložíme na servírovaciu misku pokrájame a maškrtíme.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
fakt sa ti krásne vydarila a aj v reze pekne ukáže :-) A dcérke všetko najlepšie k narodeninám, verím že ju tortička potešila :-))

Pridaj komentár k receptu: