Foto: betka11
Inšpiráciu som si dovolila prevziať od zirafninky a neľutujem.
porcií
príprava
na 150 C °C
Suroviny
4ks |
|
120g |
|
96g |
|
24g |
|
4PL |
|
JAHODOVÁ PLNKA: | |
1kg |
|
10g |
|
do 1L |
|
BIELA PLNKA: | |
300g |
|
2 X 200ml |
|
2 plátky |
|
|
|
na ozdobu |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
S prísad na cesto si upečieme korpus vo forme veľ.26cm.Necháme vychladnúť.
- 2
S celkového množstva jahôd som si odobrala na "ozdobu" 8 pekných a prekrojila na polovicu.Zvyšné som rozmixovala, doliala vodou do celkového množstva 1L.S tohto množstva som si odobrala asi 1dl.Rozmixované jahody som naliala do kastrólika pridala som hnedý cukor podľa chuti a citrónovu šťavu na zvýraznenie chuti.Keď masa začala vrieť rozmiešala som v odobratej vode agar agar a vmiešala som do jahodovej masy.Nechala som prevrieť asi 2min. a nechala chvílu chladnúť.Mierne prechladené som naliala na vychladený korpus ktorý zostane vo forme.Rozotrela som rovnomerne po celom obvode a nechala vychladnúť.
- 3
Plátkovú želatínu si namočíme do studenej vody asi do 1dl.Tofu si rozmixujeme, pridáme cukor a citrónovu šťavu podľa chuti.Vychladenú sójovu šlahačku si nalejeme do väčšej nádoby a vyšlaháme do tuha.Odoberieme si na konečné zdobenie asi 2dl.Zľahka vmiešame rozmixované tofu.Želatínu si vytlačíme s vody a prehrejeme na slabom ohni nevaríme,odoberieme trochu šlahačkovej masy a vmiešame do prehriatej želatíny.Vmiešame do cellej šlahačkovej masy a navrstvíme na vychladnutý jahodový korpus ktorý je stále vo forme.Vyrovnáme a dáme vychladiť.Dozdobíme zvyšnou šlahačkou a pokrájanymi jahodami.
- 4
Preložíme na servírovaciu misku pokrájame a maškrtíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu