
Voňavé škoricové palacinky s jablkami
Neskutočná vôňa aj chuť. Kombinácia škorice a jablka ma ešte nikdy nesklamala. Jednoduchý dezert alebo...

Drožďová nátierka
Túto nátierku robieval môj otec, z duše som ju neznášala, hlavne ten "smrad" po celom...

Bábovka s džemom
Vajcia s cukrom vyšľaháme, pridáme ostatné suroviny okrem marmelády a kakaa a poriadne vymiešame.

Hovädzie na zelenine s pečenou knedľou
Tento recept mám už veľmi dávno, ani neviem od koho. Pôvodný recept je na mäso...

Zapekané bravčové kotlety a kuracie nugety
V tejto práci som "spriatelil" dva jedla!... Skombinoval som jedlá ktoré sú v knihe "Recepty za Života...

Dusená hlávková kapusta
Existuje veľa spôsobov ako pripraviť chutnú kapustu k mäsku a tu je jeden z nich :-)

Karfiolové fašírky
Tento netradičný spôsob prípravy karfiolu určite zachutí aj vyznavačom klasických fašírok. Ako deti sme ich milovali....

Ratatouille na plechu
Tento recept je z časopisu Dobré jedlo, ale keďže to je asi najlepší recept na ratatouille,...

Farfalle so šampiňónovo-nivovou omáčkou
Recept som dostala od svojho kolegu v práci na rýchly obed alebo večeru mal veľký úspech tak...

Pita chlieb s kuracím mäsom na grécky spôsob
Osviežujúci a na prípravu jednoduchý recept. Túto šmakotinku zvládnete pripraviť ľavou zadnou :-)

Tradičná trená bábovka
Recept na trenú bábovku mám od mojej mamy. Bábovku piekla nám deťom a ja som ju...

Šťavnatý jablkový koláč s bielkovou penou
Ďalšie moje pečenie jablkového koláčika, ktorý nesklame ani najnáročnejších.

Pečené udené koleno na kapuste v pomalom hrnci
Keďže je tu v rámci pôstu sezóna pečených kolien, dovolím si pridať jeden recept, tentoraz...

Použitie teplovzdušnej stolnej elektrickej rúry
Pred časom som ako bonus k predplatnému na jeden časopis dostala horkovzdušnú rúru. Keď som hľadala...

Pečený diviak na zázvorovo–medovej omáčke
Rúru rozohrejeme na 130 0C. Jednu cibuľu prešpikujeme klinčekmi. Mäso prudko opečieme na oleji, ...

Rýchla domáca zmrzlina
V Holandsku máme v posledných dňoch nezvyčajne teplo - teplota sa nám tu pohybuje od 24 stupňov...

Dlho kysnutý kváskový chlieb
V úvode musím poznamenať, že kvások je pre mňa novinkou. Kváskujem veľmi krátko, toto...

Udon rezance podľa Jany Jurčenko
Módna návrhárka Jana Jurčenko nám prišla uvariť chutné jedlo s kuracím mäsom a množstvom zeleniny.

Mäkučká vianočka (vegan)
I keď je už po Veľkej noci, recept na vianočku pridám i tak. Existuje mnoho...

Bublanina s lesným ovocím
Najväčšia klasika medzi múčnikmi - bublanina plná sviežeho ovocia......

Sikulský guláš z jeleňa
Tento recept sa dá urobiť z rozličnej diviny. Recept som našiel v Kuchárke z roku 1964....

Párance nasladko s makom a naslano s tvarohom
V tomto videu sa dozviete ako pripraviť párance, jednoduché univerzálne cestoviny, ktoré môžete podávať nasladko...

Hruškový koláč
najradšej pečiem ovocné koláče, lebo sú svieže, vláčne a hrušky v tomto koláči, sú...

Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....

Segedínsky guláš
Z času na čas si doprajeme dobrý segedínsky guláš, keď už sa pustím do varenia, ...