Foto: tinca
Prišli mi pod ruku marhule a vtedy som si spomenula, že som dávno nerobila toto jedlo, ktoré je veľmi chutné. Ak ste na sladké, Zobraziť celý popisPrišli mi pod ruku marhule a vtedy som si spomenula, že som dávno nerobila toto jedlo, ktoré je veľmi chutné. Ak ste na sladké, tak vyskúšajte.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
500 g |
|
1000 ml |
|
100 g |
|
100 g |
|
1 balíček |
|
3 ks |
|
960 g /plechov./ |
|
|
|
nasekané lúpané |
|
/agávi/,iný |
|
na vysypanie |
|
na vymastenie misy |
|
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny k receptu.
-
2
Ryžu uvaríme v mlieku, trošku ho osolíme a necháme ju vychladnúť.
- 3
Vymiešame si žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Do nich zapracujeme rozpustené maslo. Vmiešame to do vychladnutej ryže.
- 4
Vyšľaháme si sneh z bielkov, pridáme do tejto masy, primiešame hrozienka.
- 5
Sklenenú misu /jenskú okrúhlu/ vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej polovicu ryžovej masy. Na ňu poukladáme marhuľový kompót bez šťavy. Zakryjeme druhou polovicou ryžovej masy a vrch posypeme mandľovými lupeňmi. Pečieme 45 min. pri 180 st.C dozlatista. Môžeme piecť aj v tortovej forme. RADA: počítajte s tým,že nákyp riadne narastie, tak radšej vyššiu misu. Po upečení mal na výšku cca 10-12 cm.
- 6
Ozdobíme marhuľou a prelejeme šťavou z kompótu, alebo sirupom,ktorý máme v obľube. Želám dobrú chuť!
- 3
ktore pred pouzitim mierne podusim s troskou cukru a
stavou z citrona...upeceny polejem malinovou stavou;-)