Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami fotorecept

tinca - fotkatinca, 23. novembra 2011
Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept)
Foto: tinca

Prišli mi pod ruku marhule a vtedy som si spomenula, že som dávno nerobila toto jedlo, ktoré je veľmi chutné. Ak ste na sladké, Zobraziť celý popisPrišli mi pod ruku marhule a vtedy som si spomenula, že som dávno nerobila toto jedlo, ktoré je veľmi chutné. Ak ste na sladké, tak vyskúšajte.

6-8
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
1000 ml
100 g
100 g
1 balíček
3 ks
960 g /plechov./
 nasekané lúpané
  /agávi/,iný
  na vysypanie
 na vymastenie misy

Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny k receptu.

    Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Ryžu uvaríme v mlieku, trošku ho osolíme a necháme ju vychladnúť.

  3. 3

    Vymiešame si žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom. Do nich zapracujeme rozpustené maslo. Vmiešame to do vychladnutej ryže.

    Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Vyšľaháme si sneh z bielkov, pridáme do tejto masy, primiešame hrozienka.

    Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Sklenenú misu /jenskú okrúhlu/ vytrieme maslom, vysypeme strúhankou a vylejeme do nej polovicu ryžovej masy. Na ňu poukladáme marhuľový kompót bez šťavy. Zakryjeme druhou polovicou ryžovej masy a vrch posypeme mandľovými lupeňmi. Pečieme 45 min. pri 180 st.C dozlatista. Môžeme piecť aj v tortovej forme. RADA: počítajte s tým,že nákyp riadne narastie, tak radšej vyššiu misu. Po upečení mal na výšku cca 10-12 cm.

    Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ozdobíme marhuľou a prelejeme šťavou z kompótu, alebo sirupom,ktorý máme v obľube. Želám dobrú chuť!

    Ryžový nákyp s marhuľami a mandľami (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

danculka
Tak toto som dobre dávno nerobila,musím to zmeniť,dám podľa teba....
vierik
Pekné a hlavne dobré jedlo,s radosťou hocikedy :-)Robím tak isto s obmenami ovocia.
kavicka001
vyskúšam hneď v sobotu, keď príde dcéra zo školy, tá by bola schopná jesť ryžový nákyp každý deň, díky za inšpiráciu
dorisa
Krásny, ja tiež robievam s ovocím, dávam jablká, vyzerá skoro tak, ako tvoj. Mňam.
tinca
poslala som aj susedovi dva trojuholníky, vraj sa zalizoval až za ušami. Bol fakt výborný!
babav
Krasny...ako zakusok....robim presne tak,ale s jablckami,
ktore pred pouzitim mierne podusim s troskou cukru a
stavou z citrona...upeceny polejem malinovou stavou;-)
tinca
@babav dá sa s rôznym ovocím, ale s marhuľami mi najviac chutí aj farebne vyzerá dobre.
3sandra3
veru ryžový nákyp som dávno nerobila... urobím tento Tvoj,, musí byť dobrôtka
sneica
urobim tiež s marhuľami...deti sa uz tešia ....nemáme hrozienka ale aj tak bude chutiť,že?...dakujeme
nika60
Robím ako Ti ,ale väčšinou s jablkami , ale teraz urobím s marhuľami
klaura
mám ryžový nákyp veľmi rada, žiaľ iba ja v rodine ... preto ho ani nerobievam ... @tinca , vydaril sa ti, veľmi pekné foto :)
klaura
a vieš čo? ja ho urobím, nič nepoviem, len ho nechám na kredenci a uvidíme ... koštovať snáď budú ... :))))
sany12341
velmi mám rada ryzový nakyp, ale uz som ho strasne dlho nerobila...muz ma cukrovku a syn je v zahranicí, tak pre koho?...ale teraz som pri synovi, tak to skusim...
janci60
super receptik,pre sportovcov ako stvoreny,dakujem.
renka73
Takú chuť si mi narobila,že už je aj upečené..mňám výborný sreceptík,ďakujem.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha