Recept mam od mojej mamy. Torta sa mi zatial vzdy podarila, nikdy neklesla a vzdy sa pekne krajala.
40 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
| Na väčšiu okrúhlu formu: | |
| 6 ks |
|
| 9 PL |
|
| 300 g |
|
| 1 a 1/2 PL |
|
| 300 g |
|
| 1 ČL |
|
| Na menšiu okrúhlu formu: | |
| 4 ks |
|
| 6 PL |
|
| 200 g |
|
| 1 PL |
|
| 200 g |
|
| 1 ČL |
|
Postup
-
1
Z bielkov vyslahame sneh.
-
2
Zltka vymiesame s cukrom a pridame rum.
-
3
Pridame muku, do ktorej sme zamiesali prasok do peciva.
-
4
Pridame horucu vodu a cesto dobre vymixujeme.
-
5
Zlahka zamiesame do cesta bielka. Nemiesat prilis silno, aby sme neporusili tu nadychanost bielkov.
-
6
Formu vymastime a vysypeme mukou. Cesto do nej vylejeme. Pecieme v predohriatej rure na 180st. 40 minut.
-
7
Hotovu tortu nechame dobre vychladnut a mozeme dalej zdobit.









Diskusia k receptu