
Pohánkový kubo s hubami
Klasický hubový kubo sa pripravuje s krúpami a je vynikajúci, ale my sme vyskúšali vymeniť krúpy...

Lesné Nachetoone
Tento recept pochádza z bujarej chatovej oslavy v lese. Po štyroch dňoch oslavovania sme sa rozhodli,...

Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...

Vianočný stromček z lístkového cesta
Jedno lístkové cesto na pracovnej doske rozvinieme.

Mandľové rožteky
Do misky dáme múku, cukor, žĺtky a maslo nakrájané na plátky. Zo všetkých surovín...

Kokosovo - pekanový krém
Pomocou metličky , vymiešame žltky , mlieko a vanilku vo velkej panvici na strednej teplote ....

Morušová marmeláda za studena so stéviou
Pre tých, čo chcú niečo sladkého so stéviou, alebo iným sladidlom. Dá sa použiť...

Pečeňova nátierka s hubami
Huby nadrobno nakrájame a udusíme s korením. Zmiešame s pečeňovým syrom, nadrobno pokrajanou cibuľou, posolíme a pokvapkáme...

Hovädzí guláš, pre nešoférov
Vysvetlivky:1. ja viem, že "hovadzí" má byť správne "hovadzí", ale ani za svet, neviem ako dať a...

Pralinky s citrónovou penou
www. figovnik. com http://figovnik. com/2014/04/04/pralinky-s-citronovou-penou-lemon-mousse-pralines- citromos-mousse-praline/

Jelítková polievka
Zemiaky a cesnak očistíme. Pripravíme si vývar, dáme doň variť na kocky nakrájané zemiaky...

Amarantová omeleta
Rozšľahané vajce zmiešame s amarantovými perličkami, ochutíme čímkoľvek na slano alebo na sladko a osmažíme na...

Panna cotta s ne-kalorickým prekvapením
Ne-kalorické prekvapenie znamená stévia ktorú možno niektorý poznáte. Na toto zdravé prirodné sladidlo som došiel ešte nedávno...

Strapaté pagáčiky
U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej...

Čavojské fašírky z kuracích pečienok
Recept pochádza od mojej babky, je ľahký na prípravu a nikdy s ním nič nepokazím...

Kuracie stehienka pod jablkovo-syrovou perinkou
Jednoduché a veľmi chutné kuracie mäsko.

Svieži koktail z marhúľ a žltého melóna
Čerstvé marhule zo záhrady sú chutné ako med a ešte aj zdravé, dobijú telo vitamínmi a osviežia...

Čokoládové molleux s chuťou vianočných perníčkov
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Vezmeme 4 kávové šálky (alebo iné podobné formy) a vymažeme ...

Ťahaná štrúdľa
Zarobíme si cesto - múku, olej, vlažnú vodu, ocot a soľ spracujeme na vláčne...

Polievka z rybieho filé s kyslou kapustou
Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, pridáme na kocky pokrájané rybie filé, pokrájanú kyslú kapustu, ...

Lokše s tekvicovým džemom a gaštanovým krémom
Tekvicový džem: Tekvicu nakrájame na menšie kocky, zmiešame s pomarančom. Pridáme spolu s roztopeným maslom...

Escalivada s hnedou ryžou
Escalivada je tradičné španielske jedlo z regiónov Murcia, Valencia, Cataluña a Aragón....

Smotanová torta
Smotanu zmiešajte s cukrom a prípadne oslaďte . Nechajte odstáť, aby sa cukor rozpustil a zamiešajte....