Malinové makrónky fotorecept
Dôležitou zložkou týchto makrónok je malinový puding v prášku.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Múku mandľovú, cukor práškový premixujeme aspoň 2x, vmiešame malinový pudingový prášok. Zo 70 g kryštálového cukru a vody uvaríme cukrový sirup.
-
2
Bielky vyšľaháme na stupni mixéra 3 do peny, postupne pridávame zvyšných 70 g kryštálového cukru. Po bokoch misy mixéra pomaličky prilievame horúci cukrový sirup, šľaháme na vysokých otáčkach mixéra pokiaľ sa cukor nerozpustí aspoň 10 minút. Vznikne tuhý lesklý sneh, do ktorého pridáme a zľahka vmiešame farbivo.
-
3
Varechou po častiach (nie naraz!) vmiešame sypkú zmes mandľovej múky, práškového cukru a pudingového prášku.
-
4
Cesto dáme do cukrárskeho vrecka s rovnou špičkou, striekame makrónky na podložku.
-
5
Plech zopár raz pobúchame o roh stola, aby sa uvoľnili bublinky z cesta. Cesto necháme 30-40 minút zaschnúť.
-
6
Pečieme vo vyhriatej rúre na 150 stupňov 18-20 minút. Po upečení necháme vychladnúť, pekne sa z podložky odlepia. Uložíme do uzatvárateľnej dózy, podľa potreby naplníme.
-
7
Smotanu ohrejeme do horúca (nevaríme), vsypeme nasekanú čokoládu, pridáme lyžicu masla, miešame kým sa čokoláda nerozpustí. Necháme úplne vychladnúť, mixérom prešľaháme a môžeme použiť na plnku na makrónky.
-
8
Plnku dáme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou, plníme makrónky, ktoré spájame. Z vonku chrumkavé vo vnútri mäkké... Dobrú chuť.
Souhlas, krásná práce!